Fotball

Elendigheten fortsetter i Europa for Arsenal. Nå kan 15 år lang rekke ryke.

Arsenal ble utklasset av Bayern München og slått 1-5, og for første gang på 16 år ser Arsène Wengers lag til å ryke ut av mesterligaen før cupspillet.

Olivier Giroud med Per Mertesacker og Mezut Özil i bakgrunnen er skuffet etter at Arjen Robben scoret ett av de fem målene onsdag kveld. Foto: NTB Scanpix

BAYERN MÜNCHEN — ARSENAL 5-1:

Arsenal har tapt tre av sine fire første kamper i gruppespillet i Champions League.

Arsène Wenger har ført Arsenal til cupspillet i mesterligaen 15 år på rad, men denne sesongen henger rekka i en tynn tråd.

Les også

Frisparkperle reddet presset Mourinho fra ny kalddusj

Med to runder igjen av gruppepspillet er Bayern og Olympiakos seks poeng foran Arsenal og Dinamo. Men håpet er ikke helt ute.

Med seier både over Dinamo Zagreb (hjemme) og Olympiakos (borte) kan Arsenal ta seg videre, forutsatt at Olympiakos taper for Bayern i München.

Har du lest denne?

Les også

Louis van Gaal til Roar Stokke: - Hva gjør du her?

Se høydepunktene her (saken fortsetter under videoen):

Knallsterk form i hjemlig serie og en fortjent hjemmeseier mot Bayern München sist hadde gitt London-klubben håp om mer moro i Sør-Tyskland, men laget ble i stedet overkjørt og avkledd.

Robert Lewandowski, Thomas Müller og David Alaba ga hjemmelaget tre måls ledelse ved pause, og deretter var det mest interessante for Arsenal-fansen å følge med på om Dinamo Zagreb greide å forsvare sin ledelse borte mot Olympiakos.

Målfest

Arsenal holdt nullen i snaut ti minutter. Så sviktet offsidefellen da Lewandowski startet perfekt på et framspill fra Tiago. Helt uforstyrret kunne han med ryggen mot mål styre ballen inn med hodet.

Rett etter var ballen i Bayern-målet. Nacho Monreals harde innlegg gikk inn via skulderen til Mesut Özil, og dommeren valgte noe tvilsomt å annullere for hands.

Det var alt gjestene hadde å by på i første omgang. Bayern dominerte stort, radet opp sjanser og doblet ledelsen da Müller fikk dempe ballen i feltet og skyte i mål via Per Mertesacker.

Rett før pause fikk David Alaba vende bort en motspiller og sende en dupper fra 20 meter i krysset bak Peter Cech, som inntil da hadde holdt sitt lag inne i kampen med flere gode redninger.

Innbytter Arjen Robben gjorde 4-0 med sin første berøring i det 55. minutt, et drøyt halvminutt etter at han kom inn til sin første mesterligakamp for sesongen. Han scoret fra kort hold etter flott forspill av Douglas Costa og Alaba.

Olivier Giroud sto for Arsenals trøstemål med et vakkert saksespark, men Müller fikk siste ord med sin scoring rett før slutt.

Francis Coquelin Foto: NTB Scanpix

Pardo-showBayern tok sin åttende strake hjemmeseier i mesterligaen og tok et nytt langt steg mot cupspillet. Olympiakos holdt tritt, men måtte slite for sin hjemmeseier mot Dinamo Zagreb.

Omar Elabdellaoui var passiv og må ta sin del av skylden for at Dinamo tok ledelsen midtveis i første omgang i Piraeus. Armin Hodzic scoret med hodet via tverrliggeren.

Konstantinos Fortounis misset et straffespark før Olympiakos utlignet ved innbytter Felipe Pardo i det 65. minutt. Som Robben i München scoret han rett etter å ha kommet inn. Gjestene måtte avslutte med ti mann etter at Josip Pivaric fikk sitt annet gule kort for å felle Pardo, og i siste minutt scoret innbytteren vinnermålet.

Elabdellaouis klubb ligger dermed an til å følge Bayern til cupspillet, men har fortsatt en jobb å gjøre. (©NTB)

Les også

  1. Hareide og Malmö får kritikk etter stortap: - Det er noe som er strukturelt feil

  2. Lekte med Real-stjernene - så tabbet keeperen seg ut

  3. Her har Rooney avsluttet en 955 minutter lang måltørke

Les mer om

  1. Champions League
  2. Bayern München
  3. Arsenal FC