Fotball

Svensson fra Verdal gir bygutten Selnæs tyn

Tror kompisen føler seg utilpass før møtet med tøffe færøyinger.

VONDT?: Europaligakvaliken mot Vikingur torsdag kveld kan bli av den tøffe sorten, tror Jonas Svensson. Kanskje for tøff for bygutten Ole Selnæs.
  • Christian Skare Stendal

TOFTIR, Færøyene: Jonas Svensson synes å storkose seg som fotballspiller om dagen, og tar med seg det gode humøret også av banen.

Det viser seg igjen når adressa.no spør ham om hva han forventer seg av torsdagens bortekamp mot Vikingur på Færøyene.

Les også

Slik jobber RBK-sjefen på e-cup-tur

— De er vant til å gi juling

De klassiske frasene er der selvsagt først. Han tror Rosenborg møter et lag med høy innsats, mye trøkk og kanskje også noen værguder som er på lag med hjemmelaget.

— Det er en typisk tidlig runde i cupen, tenker jeg. Det blir som å dra til Levanger, men det gjelder å være profesjonell og gjøre jobben, slik vi har gjort i den norske cupen også, sier Svensson.

Les også

Erstatter skadet Helland: - Jeg har ingenting å bevise

Og det er på oppfølgingsspørsmålet om han er forberedt på at det vil gjøre vondt, høyrebacken slenger med leppen retning kompisen Ole Selnæs.

— Ja, det er jeg veldig forberedt på. Det er ikke byguttene som er her, det er bygdeguttene. Jeg tror de er vant til å ha det litt vondt og gi litt juling. Her tror jeg Ole Selnæs føler seg litt utilpass, sier han og gliser.

- Selnæs liker ikke å ha det vondt?

— Jeg vet ikke, jeg. Han er oppvokst på Sverresborg, der han bare har kost seg og blitt sydd puter under armene under hele oppveksten.

Selnæs har vært syk

— Han vet ikke hva han snakker om. Jonas er full av skit. Du skal ikke ta det han sier for god fisk, kontrer Selnæs når han blir konfrontert med Svenssons påstander.

Men også Selnæs trekker frem at det torsdagens kamp kan bli som en tidlig norsk cupkamp.

- Klarer vi å gjøre jobben skal vi nok komme helskinnet fra det , sier midtbaneankeret.

Han er litt rufsete i halsen etter å ha slitt med en forkjølelse og slapphet i noen dager.

— Jeg er bedre nå enn jeg har vært, men jeg skal slite med å få gult kort for kjefting denne gangen. Det høres nesten ikke hva jeg sier, mener Selnæs.

Sparer ikke på kruttet

Rosenborg stiller et sterkt lag fra start torsdag kveld. Stefan Strandberg og Pål André Helland har blitt igjen i Trondheim, mens Kåre Ingebrigtsen velger å spare Alexander Søderlund fra start. Inn kommer Holmar Eyjolfsson, Riku Riski og Tomas Malec. Førstereisguttene John Hou Sæter, Andreas Helmersen, Sivert Solli og Per Magnus Steiring må finne seg i å starte på benken og i stedet håpe på å få et innhopp.

Det er et tydelig signal på at Ingebrigtsen ikke har tenkt å gi ved dørene.

— Vi er her for å få et resultat, ikke for at folk skal få spilt fotball. Det som betyr noe for oss er at vi skaffer oss et godt utgangspunkt, sier RBK-treneren.

John Hou Sæter har imidlertid et håp om et innhopp.

— Jeg håper på så mye som mulig. Får jeg muligheten skal jeg komme inn og gjøre mitt beste, sier han.

Slik starter RBK (4-3-3): André Hansen – Jonas Svensson, Holmar Eyjolfsson, Jørgen Skjelvik, Mikael Dorsin – Mike Jensen, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø – Tobias Mikkelsen, Tomas Malec, Riku Riski.

Benken: Alexander Lund Hansen, Alexander Søderlund, Emil Nielsen, Per Magnus Steiring, John Hou Sæter, Sivert Solli og Andreas Helmersen

Les også

  1. RBKs motstander består av en lærer, en elektriker og en barnepasser

Les mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK
  3. Ole Selnæs
  4. Jonas Svensson