Fotball

Skadet Ødegaard tatt ut i landslagstroppen

Her er landslagstroppen til kampene mot Island og Panama.

Lars Lagerbäck presenterte tirsdag den norske troppen som skal møte VM-klare Island og Panama til privatlandskamper.
  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Tirsdag ettermiddag presenterte Lars Lagerbäck landslagstroppen som møter Island borte 2. juni og Panama på Ullevaal fire dager senere. Dette er siste test for det norske landslaget før Nations League starter til høsten.

– Vi har tatt ut en litt større tropp enn vanlig, siden ikke alle kan være med hele tiden. Vi påvirkes blant annet av den norske cupen, sa Lars Lagerbäck før troppen ble presentert.

Klubbkamper gjør at RBK-spillerne Tore Reginiussen og Birger Meling ikke kommer til samlingen før 30. mai.

Les også

Norge klatrer på FIFA-rankingen

Vil dra fra Island med seier

De to datoene er ikke internasjonale datoer, slik at klubblag kam spille kamper i den samme perioden. Noen av spillerne vil dermed bare være med på deler av samlingen.

Lagerbäck reiser tilbake til Island, som han trente før han ble norsk landslagssjef.

– Det blir litt spesielt før kampstart. Jeg hadde fire år der, så jeg er veldig sugen på å reise derfra med en gevinst, sa Lagerbäck.

Les også

Sander Berge tilbake i trening etter halvt års skademareritt

Martin Ødegaard er med i troppen, selv om han ikke er aktuell for spill

Skadd, men likevel tatt ut

Mest overraskende er det at Martin Ødegaard er tatt ut i troppen. Han har vært skadet siden april, og vil ikke være aktuell for spill i de to kampene. Likevel reiser han sammen med troppen til kampene.

– Han er med, selv om han ikke kan trene. Han hadde vært med om han ikke var skadet, så da synes jeg det er flott at han ville være med oss. Vi skal gå gjennom en del fra de tidligere kampene, så han blir med på det, sa Lagerbäck.

Les også

Dette tror ekspertene om Ødegaards neste steg

Sander Berge har vært ute med skade i lang tid, men gjør comeback på landslagstroppen. Han gjorde nylig comeback i Genk etter nesten syv måneders avbrekk, og spilte i 30 minutter mot Anderlecht søndag.

– Han er frisk og har vært det lenge. Klubben har ikke ønsket å risikere noe, men fikk spille 30 minutter nylig. Det er fint at Sander er tilbake, sa Lagerbäck på pressekonferansen.

Les også

Herjer i Eliteserien: TIL-treneren mener Gjermund Åsen bør få sjansen på landslaget

Dette er troppen til de to kampene:

Målvakter: Rune Almenning Jarstein, Ørjan Håskjold Nyland, Sten Grytebust

Forsvar: Haitam Aleesami, Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Jonas Svensson, Kristoffer Ajer, Sigurd Rosted, Martin Linnes, Birger Meling.

Midtbane: Jo Inge Berget, Mats Møller Dæhli, Mohamed Elyounoussi, Markus Henriksen, Stefan Johansen, Fredrik Midtsjø, Ole Kristian Selnæs, Martin Ødegaard, Sander Berge, Iver Fossum

Angrep: Joshua King, Alexander Sørloth, Tarik Elyounoussi, Bjørn Maars Johnsen, Ola Kamara

Begge kampene er en del av motstandernes VM-oppkjøring.

Speider før høsten

Assistenttrener Per Joar Hansen fortalte at de allerede har begynt å speide på de norske motstanderne i Nations League.

Lagerbäck fikk forresten en fin liten presang på selveste 17. mai. Da fikk han vite at Norge hadde klatret opp en plass på Fifa-rankingen, og ligger nå på 48. plass. Island ligger på 22. plass og Panama på 55. plass.

Les mer om

  1. Lars Lagerbäck