Fotball

Flovik etter cupdrama: – Ønsker gjerne TIL velkommen

Det ble et skikkelig cupdrama over 120 minutter i Finnmarkshallen, men det var Bård Flovik og Alta som kunne glede seg over avansement.

Bård Floviks Alta senket TUIL og tar gjerne imot gamle kjente i TIL i cupens 3. runde.
  • Lars Elvevold

Etter en meget sjansefattig førsteomgang tok det fyr i kampen etter pause. Tor Martin Mienna ga bortelaget ledelsen etter strålende forarbeid av Elias Skogvoll.

På det tidspunktet virket TUIL å ga mot avansement til 3. runde, men med et kvarter igjen å spille ga Mehdi Dioury bort et unødvendig straffespark etter et innlegg som TUIL-keeper Adrian Mikkelsen hadde full kontroll på.

Ekstraomgangene ble sjansefylte, de fleste av dem til TUIL, men to scoringer av Juan Manuel Cordero sørget for at Alta kunne juble over nok en cupskalp på sin fryktede hjemmearena.

Les også

Floviks Alta senket TUIL etter cupdrama

Fornøyd Flovik

Alta-trener Bård Flovik var naturlig nok en fornøyd mann etter cuptriumfen.

– Det smaker selvsagt godt å slå et lag fra en divisjon høyere enn oss selv. Vi gjør mye bra, selv om førsteomgangen er svak, sier den tidligere TIL-treneren.

Både Flovik og TUIL-trener Gaute Helstrup valgte å hvile noen sentrale spillere og Flovik var fornøyd med å se at bredden i stallen er god.

– Vi startet med fem nye fra sist kamp. Vi vet vi er sterke her i Finnmarkshallen og at vi er godt trent og jeg synes det er greit at vi vinner til slutt, sier Flovik som håper på ny hjemmekamp i 3. runde.

– Vi hadde 60 mils reise til bortekampen mot Bjørnevatn i forrige runde så jeg håper vi får hjemmekamp i neste runde. Får vi det er det ikke så nøye hvem vi får, men gjerne et eliteserielag, fortsetter Flovik, som ikke har noe imot å ta imot gamle kjente i Tromsø Idrettslag på besøk.

– Skulle det bli TIL så vil det være hyggelig. Der har jeg mange gode venner og TIL er min klubb så det vil jeg i så fall se frem til, avslutter Bård Flovik.

Les også

Landu sendte TIL videre i cupen i 118. spilleminutt

Skuffet, men fattet Helstrup

TUIL-trener Gaute Helstrup kunne irritere seg over både forspilte sjanser og et unødvendig straffespark.

– Vi tar ledelsen og har egentlig kampen der vi vil ha den. Så gir vi bort et unødvendig straffespark og selv om vi har store muligheter etter det så vil alltid sjansen være der for å få en scoring imot og det var det som skjedde i dag, sier Helstrup.

TUILs mangeårige trener ser imidlertid ikke bare ulemper med cup-exiten.

– I begge de to rundene i har spilt har vi fått brukt mange spillere i stallen som trenger matching. Det vil vi profittere på. Hadde vi gått videre til neste runde ville vi mest sannsynlig møtt eliteseriemotstand og det ville gitt oss et tøft kampprogram med tanke på at vi har flere midtukekamper i vente. Når det er sagt så ønsket vi selvsagt å vinne og nå er det første og fremst skuffelsen vi kjenner på, sier Helstrup, som også kunne glede seg over TUIL-debut for 18-årige Sebastian Ottesen, sønn av tidligere TUIL-spiller Håvard Ottesen.

Les også

Her blir TIL-reserven helt etter nytt cupdrama: – Tør ikke tenke på hva treneren hadde gjort om vi hadde tapt

– Sebastian viser absolutt at han har noe å fare med på dette nivået og det er artig å kunne gi han debuten. Han blir kastet rett ut i det i dag med kun erfaring fra 4. divisjon bak seg og jeg synes han kommer godt fra det, sier TUIL-treneren, som var mer oppgitt over eget forsvarsspill enn dommerens avgjørelse på straffesparket forårsaket av Mehdi Dioury.

– Det er unødvendig straffespark å gi bort, absolutt. Det må vi lære av. Ballen er ikke i nærheten og da er det unødvendig. Jeg så ikke situasjonen godt fra benken, men dommeren har helt sikkert vurdert den etter beste evne fra sin posisjon, avslutter Gaute Helstrup.

Les mer om

  1. Tromsdalen Fotball
  2. Bård Flovik