Fotball

Endelig vant Viking igjen

Vidar Nisjas scoring sørget for første seier siden august.

  • Fredrik Fornes

VIKING STADION (Aftenbladet): — Det var mer lettelse enn glede i garderoben etter kampen. Det var godt å vise at vi faktisk kan vinne kamper, og det var kjekt å gi hjemmefansen et fint siste minne denne sesongen, sier Kjell Jonevret til Aftenbladet etter seieren mot Sarpsborg.

— Denne kampen betydde lite for tabellen, men for oss var det av stor betydning å få avsluttet den dårlige perioden vi har vært inne i, og avslutte med en seier her hjemme. Det gir oss en godfølelse inn mot vinteren, supplerer matchvinner Vidar Nisja.

Like før timen var spilt på Viking stadion søndag kveld kom Veton Berisha seg ned til dødlinja og fant Vidar Nisja inne i feltet. Vikings toppscorer var iskald da han bredsidet inn sitt åttende mål for sesongen.

Det ble den eneste scoringen i en relativt kjedelig og lite underholdende fotballkamp, som bar preg av at ingen av lagene egentlig hadde noe å spille om.

For Viking sin del pyntet det imidlertid litt på statistikken. Seieren var den første siden august.

Kjedelig første omgang

De først førtifem minuttene var så å si et eneste stort gjesp; kun èn brukbar målsjanse til hvert lag kunne tilskuerne notere.

Den første, til hjemmelaget, kom først etter tjue minutter, da Veton Berisha fra kort og skrått hold fikk inn en god heading – men Sukke i Sarpsborg-buret fikk slått til corner.

Et kvarter senere kom gjestenes mulighet. Etter klabb og babb foran mål fikk Sarpsborg avsluttet, men Iven Austbø fikk stokket beina og blokkert.

Resten av omgangen gikk med i pasningsfeil og upresise angrep – og de første førtifem var over nærmest før man følte kampen hadde begynt.

Nisja sendte Viking i ledelsen

Viking åpnet friskere etter hvilen, og allerede etter to minutter var hjemmelaget frampå. Trond Erik Bertelsen la et høyt innlegg på bakerste stolpe. Der var Jon Dadi Bödvarsson, som headet rett i en Sarpsborg-spiller. Hjemmefansen ropte på hands og straffe, men dommeren lot fløyta ligge. Vidar Nisja dro til på returen, men Sukke fikk slått unna.

Like etterpå skulle den imidlertid sitte for jærbuen. Veton Berisha kom seg ned til dødlinja og la førtifem grader ut til spisspartner Nisja. Han var iskald og plasserte ballen til venstre for keeper – 1-0 til Viking.

Viking styrte det meste av spillet etter scoringen, men etter 68 minutter var Sarpsborgs innbytter Feldballe nære en utligning da headingen hans strøk utsiden av stolpen bak Iven Austbø.

Viking med god kontroll

Ti minutter før slutt kunne Jon Dadi Bödvarsson punktert det hele da Vidar Nisjas innlegg gikk gjennom Sarpsborgs sekstenmeter og forbi samtlige forsvarere og keeper. Islendingen kunne bare bredside ballen i det tomme buret – men utrolig nok presterte han å sette ballen over mål.

Like etterpå var det Veton Berisha som var nære, da han fikk stå helt upresset på bakre stolpe og heade. Innlegget var imidlertid litt for høyt, og han fikk ikke presset avslutningen ned under tverrliggeren.

På overtid ble Steinthor Thorsteinsson løpt ned inne i 16-meteren to ganger like etter hverandre – men dommeren valgte ikke å blåse straffe – til store protester fra hjemmepublikummet.

På det påfølgende angrepet kunne Sarpsborg utlignet, men avslutningen gikk like utenfor – og dermed kunne Viking strekke armene i været og juble for en etterlengtet trepoenger.

Nå ser Kjell Jonevret fram til den tøffe sesongavslutningen borte mot Bodø/Glimt.

— Det skal bli kjekt å dra dit. Nå har vi forhåpentligvis fått senket skuldrene noen hakk, så det kan bli gøy. Også skal det på et vis bli deilig å få avsluttet denne sesongen også. Vi er allerede i full gang med å jobbe mot 2015, og satser på å komme enda sterkere tilbake neste år, avslutter Viking-treneren.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien