Fotball

Sokolowski i vinter: - Forholdet til Norling er kaldt

Les intervjuet der Tomasz Sokolowski tok et nådeløst oppgjør med måten Brann vraket ham på.

- KALDT: Tomasz Sokolowski beskrev forholdet til Rikard Norling som kaldt.
  • Mads Bøyum

Her gjengir BT intervjuet som ble gjort med Tomasz Sokolowski i februar 2014, da han fortsatt var Brann-spiller. Det skjedde uker etter at han under en treningsleir på Gran Canaria fikk beskjed om at Brann ikke ville satse på ham.

Kritisk til måten han ble vraket på (intervju fra 10. februar)

— Jeg fikk beskjed om at jeg var bakerst i køen, sier Tomasz Sokolowski.

Det er nesten tre uker siden midtbanespilleren fikk vite at han ikke inngår i Brann-trener Rikard Norlings fremtidsplaner. Drøyt to uker siden det ble offentlig kjent. Sokolowski har ikke villet uttale seg om sin endrede situasjon. Før nå.

— Innholdet i spillersamtalen og timingen på den var mildt sagt ikke bra. Jeg brukte et annet ord da jeg beskrev det for direktøren (daglig leder Roald Bruun-Hanssen) ...

Norling og Sokolowski satte seg ned sammen på Gran Canaria-treningsleirens andre dag.

— Da endret ting seg ganske kraftig for meg. Men jeg kan bite tennene sammen og lett komme meg gjennom dette. Jeg er verken den første eller den siste til å få en sånn beskjed. Det er en del av bransjen. Den er brutal og urettferdig.

Sokolowski sier situasjonen gjør det uaktuelt for ham å bli værende i Brann.

— Nå har klubben dratt det så langt at det er umulig for meg å snu.

Han vil ikke sette ytterligere merkelapper på klubbens håndtering av saken.

— Saken er håndtert som den er blitt, om det har vært uprofesjonelt eller ikke, får alle involverte tolke selv, sier Sokolowski.

Roald Bruun-Hanssen ønsker i svært liten grad å uttale seg om Sokolowskis situasjon.

— Vi ønsker ikke å diskutere dette i et offentlig rom, men tar det direkte med spilleren. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Bruun-Hanssen.

Stilte to krav

Etter at Sokolowski fikk posisjonen sin i spillergruppen avklart, stilte han to krav overfor Brann-ledelsen. Han vil forlate klubben vederlagsfritt. Og han ønsker en form for økonomisk kompensasjon hvis han ikke blir værende ut kontraktstiden.

— Fordi jeg investerte en stor sum for å komme til Brann. Jeg sa fra meg sign-on-fee og lønn for det siste året i Viking for å komme hit.

Brann skal ha gitt ham lov til å forlate klubben vederlagsfritt, mens det ifølge Sokolowski pågår forhandlinger om en eventuell økonomisk kompensasjon.

— Vi prøver å komme til enighet, jeg har ikke lyst å gå inn på detaljene. Det som har skjedd var Branns initiativ, jeg har kommet med motkrav og ballen er i deres hender.

Spilleren beskriver forholdet han har til trener Norling slik:

— Det er kaldt, men profesjonelt. Vi utveksler små ord. «Går det bra?», «ja, det går greit». Men jeg håper han ser prestasjonene mine for jeg synes jeg har levert godt på treningene.

Sokolowski er opptatt av at han skal gi alt på trening så lenge han er i klubben. For å være profesjonell, og for å være best mulig rustet for sin videre karriere.

— Jeg kommer først og går sist hver dag. Jobber som om jeg skulle være i varmen. Jeg drar ikke hjem før jeg har sagt til meg selv at jeg har utnyttet dagen maksimalt som et springbrett til fremtiden.

Trist og leit

Han vedgår at de siste ukene har vært tøffe, mentalt sett.

- Jeg prøver ikke å la meg knekke, selv om hverdagene er litt «trykket». Jeg prøver å holde humøret oppe og være genuint meg selv. Det er lett å gå inn i et skall og late som at alt er bra når det ikke er det.

Han peker selv på den store kontrasten til fjoråret, da han var visekaptein og på banen i 25 av 30 seriekamper (16 starter).

- For to måneder siden vikarierte jeg som kaptein mot Tromsø på Stadion, vi dro i land en fin 4-1-seier. Så får jeg denne beskjeden to måneder senere. Det snur fort. Det synes jeg er trist og leit.

Treningskampen mot Aalesund på søndag valgte han selv å stå over.

— Jeg skulle veldig gjerne vært involvert. Hilst på fansen, som jeg elsker å spille foran. Men selv om det strider mot mitt hjerte, måtte jeg tenke på meg selv. Jeg hadde kanskje endt opp med å få en liten halvtime, på et nytt dekke etter Gran Canaria. Om jeg plutselig må på prøvespill i en klubb, hadde jeg hatt mer å tape enn å vinne på å spille.

Nå er spørsmålet ikke om, men når han forlater klubben.

— Det er et par kontinenter som har åpent overgangsvindu nå. Men jeg kan også bli til sommeren, eller ut kontraktstiden i november.

Les også

  1. TV 2-Davy hudfletter Sokolowski etter Brann-utspill

  2. Sokolowski kan bli vraket etter Brann-uttalelser

  3. Sokolowski vet ikke om han vil hjelpe Brann

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. SK Brann