Fotball

Ny nedtur for Rosenborg: Må ut i beintøff Europaliga-kvalik

Torsdagens resultater gikk mot Rosenborg. Trønderne blir ikke seedet i neste kvalik-runde.

DOBBEL NEDTUR:Rosenborg-spillerne Jonas Svensson, Adam Larsen Kwarasey, Tore Reginiussen, Pål Andre Helland og Anders Konradsen røk tirsdag ut for Apoel. Torsdag ble det klart at de heller ikke blir seedet i Europaliga-kvaliken.
  • Christian Stendal
  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

Etter tapet for kypriotiske Apoel i Champions League-kvalifiseringen har Rosenborg en siste mulighet til å ta seg inn i gruppespill i Europa denne høsten.

Den muligheten heter playoff til Europaligaen, og det er ikke gitt at det hinderet blir så fryktelig mye enklere for Rosenborg enn hva Apoel var.

Rosenborg trengte hjelp fra minst seks lag i torsdagens kvalifiseringskamper for å bli seedet til trekningen, som skal foregå i Uefas hovedkvarter i sveitsiske Nyon fredag.

De fikk imidlertid ikke den hjelpen de trengte.

Fikk du med deg denne?

Selnæs-retur

Dermed kan det være duket for et gjensyn med tidligere RBK-helter på Lerkendal når playoff-kampene spilles i slutten av august.

Rosenborg kan nemlig ende opp med å møte Markus Henriksens AZ Alkmaar, Stefan Strandbergs Krasnodar, Borek Dockals Sparta Praha – eller fjorårets europaligakjenning Saint-Etienne, med Ole Selnæs og Alexander Søderlund i stallen.

Ellers er sterke lag som Sjakhtar Donetsk, Olympiakos og Anderlecht potensielle motstandere.

Les også

Champions League-kvaliken kan få etterspill: RBK har tatt saken videre til Uefa

Kåre Ingebrigtsen og co har 12,850 poeng på Uefa-koeffisienten, som avgjør hvorvidt laget seedes i de ulike trekningene.

Det var to poeng for lite til å være sikret å havne på den seedete siden av trekningen fredag. Dermed trengte Rosenborg at hele seks lag foran seg på rankingen ryker ut i torsdagens kvalikrunde til Europaligaen. Det var imidlertid bare fem av lagene foran Rosenborg på rankingen som røk ut, og trønderne kan dermed vente seg knallhard kamp om en plass i Europaligaen.

Les også

  1. RBK blir neppe seedet: Risikerer beintøff Europa-trekning

Les mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK