Fotball

Den tidligere RBK-backen ut mot Neymar: - Han kaster seg og styrer på

Mikael Lustig tirret på seg superstjernen flere ganger.

Etter flere harde dueller og munnhuggeri mellom Lustig og Neymar ble det gult kort til begge. Foto: NTB SCANPIX

 • Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen

Celtic mot Barcelona. Neymar mot Lustig. På Camp Nou ble det feige lag, men på Celtic Park ble det litt jevnere onsdag. 7-0 ble det i Barcelona, mens hjemmelaget slapp unna med 0-2 i Champions League-kampen mellom de to lagene onsdag kveld. Begge målene ble scoret av — ikke overraskende - Lionel Messi.

LES OGSÅ:

Les også

Vil ha Neymar fengslet i to år

Selv om Celtic etter all sannsynlighet gikk på hodet ut av Europa med tapet i går, var det en halvfornøyd svensk back som møtte pressen etter kampen. Han hadde en tøff duell mot den brasilianske superstjernen Neymar jr., og fikk tirret han opp flere ganger.

— Man får inn noen etterslengninger, og han har jo et ekstremt temperament og liker og kaste seg og styre på. Det ser verre ut enn det er. Det er ikke veldig stygt spill, sier Lustig til Aftonbladet etter kampen.

Mikael Lustig måtte bryne seg på brasilaneren for andre gang denne sesongen. Resultatmessig gikk det litt bedre for skottene denne gangen. Foto: NTB SCANPIX

Gult kort til begge

Et kvarter ut i andre omgang havner de i en opphetet ordveksling etter tøft spill fra Lustig. Ti minutter senere fikk svensken en dytt i ryggen, og de to gikk opp i ansiktet på hverandre. Duellen endte med gult kort til begge partene.

— Det var unødvendig av meg. Jeg skulle bare latt han få et gult kort, og så gitt tilbake litt ekstra i duellene senere. Det var synd han ble byttet ut, det hadde vært artig å kjøre litt rundt med ham, sier Lustig tilden svenske avisen.

LES OGSÅ:

Les også

Barcelona sikrer seg milliardavtale – skifter sponsornavn på trøya

Selv om han ikke er imponert over skuespillerferdighetene til sin motstander, skryter han av fotballferdighetene. Lustig sier han liker å møte slike typer spillere på fotballbanen.

— Man vet jo at han er bedre, så man må forsøke å komme inn i hodet hans og ta noen skitne triks, sier Lustig.

Den svenske høyrebacken får skryt av kommentator Robert Börjesson i Expressen etter kampen.

— Når Mikael Lustig i andre omgang plutselig ga superstjernen (Neymar) en dytt i nakken og smilte da han så brasilianerens reaksjon, mistet Neymar besinnelsen fullstendig. Jeg tror ikke at Lystig hadde håndtert situasjonen like kaldt i begynnelsen av karrieren, sier Börjesson, og mener at Neymar ikke kommer til å glemme Lustig på en god stund.

Barcelona gruppevinnere

Selv om Lustig kom seirende ut av noen tøffe dueller, var det Neymar og Barcelona som kunne feire avansement i Champions League, allerede en runde før slutt. Med 12 poeng på fem kamper er de sikret gruppeseieren.

LES OGSÅ:

Les også

I fjor vant Barcelona prisen. I år kan det være Moldes tur.

Manchester City har så langt den viktige andreplassen. Tyske Borussia Mönchengladbach ligger tre poeng bak Guardiolas menn, og er avhengig av en storseier og City-tap for å gå videre. Celtic har to poeng etter fem kamper, og må be om et mirakel for at Europa-sesongen ikke er over.

Les mer om

 1. Champions League
 2. Celtic FC
 3. Neymar

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Guardiola fikk revansje: - Vi har slått verdens beste fotballag

 2. FOTBALL

  Messi og Barcelona ydmyket gamlesjefen

 3. FOTBALL

  Slik rangerer vi lagene i Champions League fra 1 til 32: Real Madrid kunne trolig gått videre med to lag

 4. FOTBALL

  Verdens dyreste fotballspillere var minutter unna kjempeskrell. Så snudde alt.

 5. FOTBALL

  «Han skal ikke gjøre mange feilskjær før det brenner igjen»

 6. FOTBALL

  Solskjær om Barcelona-trekningen: – Det blir kjekt å komme tilbake