Molde frykter ikke supporterbråk: – Vi vet godt hva som møter oss

MFK klar for møtet med Dinamo Zagrebs «Bad Blue Boys».

Fyr og flamme: Bad Blue Boys vet å lage liv på kamper. Her fra kampen i Bergen i 2007.

MOLDE: Arrangementansvarlig i Molde FK, Per Lianes, frykter ikke opptøyer når Dinamo Zagrebs supportere kommer på besøk.

MFK møter Dinamo Zagreb i tredje runde av mesterligakvaliken, og lagene møtes i Kroatia førstkommende tirsdag og i Molde ei uke seinere.

Ikke betenkt: Medie- og arrangementansvarlig i MFK Per Lianes mener folk ikke trenger å bekymre seg for Dinamo Zagrebs beryktede supportere når kroatene gjester Molde om halvanna uke.

Bad Blue Boys er navnet på Dinamos største supporterskare. De er kjent for å lage mye liv på lagets kamper, men har også fått et noe frynsete rykte for ofte å havne i bråk og klammeri.

– Vet hva som venter

Medie— og arrangementansvarlig i Molde FK, Per Lianes, mener likevel MFK-supportere ikke har noe å frykte når kroatene kommer på besøk tirsdag om ei drøy uke.

– Vi vet godt hva som møter oss. Det er ikke akkurat hverdagskost, men vi har mye erfaring fra liknende kamper. Vi har et rutinert mannskap som er vant til å jobbe med store kamper med mye folk. Det er for eksempel bare et par år siden Legia Warszawa var her, og det gikk jo veldig bra. Det skal det nok gjøre denne gangen også, sier Lianes.

Har vært i Norge før

I 2007 spilte Dinamo Zagreb mot Brann i Bergen. Den gangen ble rundt 40 blakke kroatiske supportere sendt hjem i et chartret fly med politibemanning. Det var da også noen hendelser med tyveri og hærverk. Lianes tror ikke det skal bli noen slike problemer når kroatene kommer.

– Vi ønsker å ta vare på både egne og bortelagets supportere, slik at alle får en best mulig opplevelse. Det er et kjempegodt lag som kommer, så vi gleder oss. Forhåpentligvis får vi også sportslig suksess, sier han.

– Har dere vært i kontakt med Brann om hvilke erfaringer de har fra disse supporterne?

– Vi bruker alle våre kontakter. Det gjør vi uansett om det er eliteseriekamp eller europacupkamp, sier Lianes.

Fin opplevelse

MFK spiller altså i Zagreb tirsdag. Enkelte supportere har vegret seg for å dra dit, men Lianes mener de ikke har noe å frykte.

– Vi har kontakt med klubben. Erfaringene vi har fra borteturene i Europa er at vi blir godt tatt imot uansett hvor vi er. Supporterne våre oppfører seg bra, og jeg kan ikke huske at det har vært noen uheldige hendelser , sier Lianes.

– Disse turene er jo en fantastisk opplevelse. Det er alltid kjekt å være med, og det blir det nok til Kroatia også, fortsetter han.

Kampstart tirsdag er kl. 21. Kamptidspunktet for returkampen i Molde er satt til kl. 19.