Fotball

Ingebrigtsen holder munn om nysigneringene

Mandag ble Adam Larsen Kwarasey og Mushaga Bakenga klar for Rosenborg. Kåre Ingebrigtsen nekter å la det forstyrre forberedelsene til Norrköping-kampen.

RASK BOARDING: Det to ganske nøyaktig tre minutter fra RBK-trener Kåre Ingebrigtsen entret avgangshallen på utenlandsterminalen på Værnes til han var på plass på flyet som tok RBK til Norrköping.
  • Christian Skare Stendal

VÆRNES/NORRKÖPING (adressa.no): Ingebrigtsen hadde forlatt Brakka da Bakenga-overgangen endelig ble klar i 16-tiden mandag, og svarte heller ikke på adressa.nos henvendelser etter at Larsen Kwaraseys signatur ble offentliggjort klokken 18.

Les også

Bjørnebye: - Nå får vi et fryktelig solid keeperteam

Og da adressa.no møtte Ingebrigtsen på Værnes før avreise til Norrköping tirsdag, hadde han fint lite å si om sine to nye spillere.

— Ingenting. I morgen, svarte han kort.

Les også

  1. Ciljans nye Hertha-avtale er verdt 120 millioner 

  2. - Jeg kan ikke komme hit og kreve at jeg skal tjene mest i klubben

To mål å gå på

Det er nemlig kun én ting som står i Rosenborg-trenerens hode akkurat nå, og det er onsdagens mesterligakvalik mot svenske Norrköping.

— Og de (Bakenga og Larsen Kwarasey) får ikke gjort noe med det, sier Ingebrigtsen.

Les også

Bakenga klar for RBK: - Jeg er tilbake som en bedre spiller

Rosenborg har to mål å gå på etter 3-1-seieren på Lerkendal i forrige uke. Tidligere tirsdag sa Norrköping-trener Jens Gustafsson at de mener å ha funnet Rosenborgs svakheter.

— Dødballer er ofte avgjørende i fotballkamper. Vi vet hvilke svakheter som finnes, og vi ønsker å gripe den muligheten når den byr seg, sa han.

Nøkkelrunde

Den andre kvalikrunden til Mesterligaen, som Rosenborg er i nå, er en nøkkelrunde. Ryker man ut her er det over og ut for europacupspill denne høsten. Går man videre til den tredje kvalikrunden er man sikret en «fallskjerm».

For med tap i den tredje kvalikrunden til Mesterligaen går laget til playoff til Europaligaen, og skulle laget tape i den fjerde kvalikrunden til Mesterligaen får man likevel spille gruppespill i Europaligaen i høst.

— Betydningen av gruppespill er stor for oss. Det er et stort mål, og den verste plassen å ryke ut er nå. Da får du ingen verdens ting, men kommer du deg videre er det flere sjanser. Dette er en viktig kamp for oss, ingen tvil om det, sier Ingebrigtsen.

Rosenborgs charterfly landet i Norrköping 1440 tirsdag ettermiddag.

Klokken 1900 trener laget på onsdagens kamparena.

Les mer om

  1. Champions League
  2. Rosenborg BK