Ranheim rundspilt av Godset - igjen

For halvannen uke siden røk Ranheim på hodet ut av Cupen på Marienlyst. Søndag ble Svein Maalens menn rundspilt av Godset igjen.

STRØMSGODSET - RANHEIM 3–0

Med 0–5 i målforskjell på to Drammen-besøk, kan Ranheim-trener Svein Maalen være glade for at de er ferdige med årets bortekamper mot Godset.

For søndagens affære på Marienlyst var alt annet enn positivt sett med Ranheim-øyne. Strømsgodset var klart best i alt, og drammenserne kunne fort ha vunnet med mer enn tre mål.

DEPPER: Øyvind Storflor (38) var tilbake på Marienlyst for første gang etter sine syv år i Godset-drakt. Det endte i stortap.
Les også

RBK ville hente Ranheim-profil - men han ønsket å bli i fjæra

Verst tenkelig start

Kampen startet på verst mulig måte for Svein Maalens menn, da Christian Eggen Rismark gikk på en skikkelig blemme allerede etter ni minutter.

Som bakerste mann prøvde midtstopperen en dragning, men Bassel Jradi fikk en tå på kula som endte opp rett i beina på Marcus Pedersen. Eliteseriens toppscorer var ikke nådig, og limte ballen helt nede i hjørnet fra vel 20 meter. 1–0 og blytung oppoverbakke for Ranheim allerede.

Godset var klart best resten av omgangen, men Ranheim hadde en stor mulighet til å utligne etter 39 minutter. Michael Karlsen klinket til fra 18 meter med venstrefoten rett i tverrliggeren, men det ville seg ikke for trønderen.

Og da, selvfølgelig, smalt det i motsatt ende. Bassel Jradi doblet ledelsen etter vakkert angrepsspill fra drammensernes venstreside.

De største mulighetene Ranheim fikk til å komme seg inn i kampen etter det var da Godsets midtstoppere og keeper Espen Bugge Pettersen kommuniserte dårlig.

KRIGET: Ranheim-spillerne kriget og slet, men var ikke i nærheten av å ta med seg poeng mot Strømsgodset søndag.
Les også

Ranheim-strategen: - Jeg kommer løpende dersom RBK ringer

Pedersen-mål annullert

Ti minutter etter hvilen headet Valla Dønnem mot Løkberg, og det så ut til at Godset-stopper Høibråten hadde full kontroll, men Bugge holdt på å rote det til på kanten av sekstenmeteren.

Likevel var Godset det klart beste laget. Marcus Pedersen fikk igjen nettsus med en halvtime igjen å spille, men målet ble korrekt avblåst for offside.

Et par minutter senere var Bassel Jradi et stolpetreff unna å notere seg for sin andre scoring for kvelden, og på dette tidspunktet var spørsmålet egentlig bare hvor stor seieren kom til å bli for hjemmelaget.

Det var ingenting som tydet på at Ranheim skulle stå for årets femte comeback etter å ha ligget under.

Derfor var det ingen overraskelse at Eirik Ulland Andersen økte ledelsen til 3–0 etter en glimrende soloprestasjon. Godsets dødballekspert dro seg innover fra venstrekanten, kom seg forbi Christian Eggen Rismark og klinte ballen helt ned i stolperota.

3–0, game, set, match.

Les også

Ranheim-sjefen om budet fra Brann: – Vi må bli behandlet med respekt

Godset snytt for straffe

Men Godset var ikke ferdige for dagen. Bassel Jradi, som var brennhet hele kvelden, dro seg innover fra høyre og passerte Eirik Valla Dønnem som felte Godset-vingen, men dommer Tore Hansen overså den soleklare forseelsen inne i sekstenmeteren.

Drammenserne ble snytt for et straffespark, men det hadde ikke allverden å si for kampen.

Ranheim-kaptein Mads Reginiussen vartet etter 70 minutter opp med trøndernes største sjanse for kvelden. Et godt skudd fra skrått hold dro frem en kvalitetsredning av Espen Bugge Pettersen, som hadde vært rimelig arbeidsledig i kampen.

To tap på rad for Ranheim gjør at trønderne er ute av Cupen, tabellposisjonen ser fortsatt fantastisk ut sett med Ranheim-øyne. Nå venter Kjetil Rekdals Start på Extra Arena om nøyaktig en uke.