Fotball

NFF og Svein Erik Edvardsen unngår rettssak

Partene inngikk forlik.

Svein Erik Edvardsen og NFF har inngått forlik.

Norges Fotballforbund (NFF) og Svein-Erik Edvartsen inngikk lørdag forlik. Dermed blir det ingen rettsbehandling i avskjedssaken dem imellom kommende uke.

– Jeg aksepterer denne løsningen fordi jeg ønsker å bevare en god relasjon til norsk fotball. Saken har vært en stor belastning for meg og mine nærmeste, og det er en stor verdi i seg selv å få den avsluttet, sier Svein-Erik Edvartsen i en pressemelding fra NFF.

– Dette har vært en belastende sak for NFF, og selv om vi var forberedt på å møte motparten i retten er vi glade for at de to søksmålene utgår, sier generalsekretær i NFF Kai-Erik Arstad.

Edvartsen saksøkte NFF etter at han ble sagt opp som seksjonsleder. Fotballforbundet begrunnet avskjeden med at den tidligere toppdommeren skulle ha sendt flere eposter under det NFF mener var falskt navn.

Dette har Edvartsen hele tiden tilbakevist på det sterkeste.

Kommende uke skulle partene ha møttes i Oslo tingrett. Rettsbehandlingen skulle ha startet mandag.

I pressemeldingen sier Norges Fotballforbund følgende om utfallet:

«NFF har avskjediget Edvartsen og Edvartsen har bestridt avskjeden. Partene har forlikt uenigheten, slik at spørsmålet om avskjedens gyldighet forblir uløst. Partene er likevel enige om at Edvartsens ansettelsesforhold har opphørt. Som en del av forliket frafaller Edvartsen sitt søksmål mot Svein Graff, direktør for kommunikasjon og samfunn. NFF utbetaler 200.000 kroner til Edvartsen ved advokat Eldens klientkonto og dekker sakskostnader til advokat Elden med kroner 350.000.»

(©NTB)

Les mer om

  1. Norges Fotballforbund (NFF)