Avis kobler Solskjær til svensk storklubb

Åge Hareides tidligere arbeidsgiver skal ha forhørt seg om Molde-sjefen.

Ole Gunnar Solskjær skal være koblet til svensk storklubb.
  • Nicholas Bergh
  • Martin Brøste

Ole Gunnar Solskjær (45) har kontrakt med Molde til sommeren 2019. Nå skal imidlertid den tidligere Manchester United-spilleren være ønsket i Sverige.

Den svenske avisen Kvällsposten - som samarbeider med Expressen - skriver nemlig at Malmö FF har forhørt seg om Solskjær.

Avisen skriver ikke spesifikt om det er Molde-ledelsen som har blitt kontaktet. Når Rbnett videreformidler Kvällspostens artikkel, svarer Molde-direktør Øystein Neerland slik i en SMS:

– Ukjent for meg.

Malmö FF ønsker ikke å kommentere opplysningene overfor Kvällsposten.

Storklubb

Malmö sparket trener Magnus Pehrsson etter tapet for Trelleborg 13. mai. Siden har sportssjef Daniel Andersson tatt over, men det er trolig bare en midlertidig løsning.

Onsdag uttalte Andersson at klubben «jobber videre og forsøker å finne en trener så raskt som mulig». Tidligere Molde-trener Åge Hareide forlot Malmö i 2015.

Jobben er utvilsomt attraktivt. Malmö FF har vunnet 20 seriegull i Sverige og triumferte i Allsvenskan også i 2016- og 2017-sesongen. Klubben spilte også Champions League-gruppespill i 2014 og 2015.

Det spørs imidlertid om Malmö hadde klart å friste Solskjær til et klubbskifte. I fjor høst understreket Solskjær at han tenker langsiktig i Molde.

– Dialogen med Øystein Neerland (administrerende direktør) handler om planene vi har for framtida. Alle samtaler jeg har hatt med Bjørn Rune (Gjelsten) og Kjell Inge (Røkke) tyder på at de ser dette samarbeidet i et lengre perspektiv. Så jeg er nok Molde-trener også neste år, sa Solskjær til Rbnett.