Wenger irritert på Manchester United-ryktene: - Det er respektløst

Franskmannen har lite til overs for alle spekulasjonene.

IRRITERT: Arsene Wenger liker svært dårlig at det spekuleres i fremtiden til Louis van Gaal.

Fotballens store høytid er her. Juleprogrammet kan bli avgjørende for toppklubbene i Premier League. Mye av praten i engelske medier om dagen dreier seg om Arsenals tittelmuligheter, men også fremtiden til en presset Louis van Gaal i sjefsstolen i Manchester United.

Arsenal har kontakt med sensasjonslaget Leicester i toppen av tabellen, men manager Arsene Wenger er likevel ikke helt fornøyd med alt som skjer på balløya.

Les også

Ustoppelig Özil da Arsenal senket rivalen: - Vi kan vinne tittelen

Ikke glad for at Mourinho måtte dra

— Jeg ønsker ikke å gå inn i en verden av spekulasjoner, sa Wenger ifølge BBC på onsdagens pressekonferanse, da han ble konfrontert med situasjonen i Manchester United.

Louis van Gaals prosjekt i Manchester United halter.

De røde djevlene fra Manchester ligger på en femteplass i serien, uten seier på sine fire siste kamper.— Personlig har jeg stor respekt for Louis van Gaal, og jeg syns at det som skjer nå er respektløst, sier Wenger og sikter til spekulasjonene rundt nederlenderens jobb.

Les også

Lars Tjærnås: Disse fem oppgjørene gleder jeg meg mest til

Wenger har i mange år vært i en feide med nylig sparkede Jose Mourinho. Likevel syns han det var trist da portugiseren måtte forlate Chelsea.

— Jeg ønsker ikke at noen skal miste jobben sin. Mine personlige følelser om det er at det alltid er trist når noen mister jobben, sier Arsenal-manageren.

United i grusom form

Det lyser i røde varsellamper på Old Trafford etter exit i Champions League, samt å ha blitt slått av Bournemouth og Norwich. I de to kampene ble de senket av henholdsvis Joshua King og Alexander Tettey.

Men van Gaal får støtte av Wenger.

— Han har jobbet i fotballen i 30 år og har levert utrolig høy kvalitet på jobben han gjør, sier 66-åringen.

For egen klubb går det meget bra om dagen. Mesut Özil var arkitekten da London-klubben storspilte og vant 2-1 over Manchester City mandag. Laget ligger på andreplass før juleprogrammet starter, to poeng bak Leicester.

Etter seieren i stormøtet fortalte tyske Özil at han tror klubben nå kan sikre sitt første seriemesterskap siden 2004. — Vi kan vinne serien denne sesongen. Vi vet hvilken kvalitet som bor i dette laget. Vi skal gjøre vårt beste for å vinne, sa han til BBC.

Aftenpodden Sport julespesial: Dette er årets bajas og årets ufyselige utøver