Fotball

Begge klubbene klager over fotballforbundets avgjørelse

Tromsø og Sandefjord vil spille kampen på nytt, men får ikke lov av NFF. Nå kan det bli anke.

TOK ENDELIG POENG IGJEN: Sandefjord-trener Lars Bohinen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

  • Sindre Trygsland

Fredag ettermiddag ble det klart at Sandefjords protest ikke fikk medhør hos fotballforbundet. Dermed blir 1-1 fra oppgjøret mellom Tromsø og blåtrøyene forrige helg stående.

Bakgrunnen for protesten var annulleringen av det klubben trodde var Kjell Rune Sellins 2-0-scoring rett etter pause. Først da lagene skulle ta avspark valgte dommeren å blåse offside. Det ble mistenkt at dommerne brukte storskjerm som hjelp, det har kamplederen i ettertid avvist.

Les også

Bohinen raste etter kontroversiell avgjørelse: - Det her stinker

Vurderer videre anke

Vestfold-klubbens protest ble avvist basert på at de ikke hadde varslet om en protest før de forlot Alfheim. Utvalget poengterer at Sandefjord ikke ville fått medhør uansett om de holdt tidsfristen.

Lars Bohinen stempler begrunnelsen som billig. Innen 24 timer må klubben bestemme seg for om de ønsker å anke avgjørelsen.

— Vi må vurdere hva vi kan få ut av det, men er veldig skuffet over avgjørelsen. Vi mener omstendighetene er spesielle, med tidspress, mistanker om at dommerne så på storskjermen og så videre. Men forbundet har ikke vurdert på særskilt grunn. Det stusser vi på, sier daglig leder i Sandefjord Fotball, Per Ketil Berg.

Les også

NFF har avgjort protestsaken - men holder avgjørelsen hemmelig

Vil gjøre en bedre prestasjon

De er skuffet i sør. Det samme er de i nord. Ett poeng mot tabelljumboen er de ikke fornøyd med i Tromsø. I kjølvannet av kampen måtte trener Steinar Nilsen takke for seg.

- TØFFE DAGER: Svein-Morten Johansen i en telefonsamtale på Alfheim under gårsdagen trening. Han omtaler de siste dagene som «tøffe». Foto: Lars Eidissen

— Utfallet var forventet med tanke på omstendighetene. Det ville blitt vanskelig med tanke på videre presedens om det skulle blitt dømt omkamp, sier Svein Morten Johansen, sportssjef i Tromsø.Med ett poeng ligger laget fra nord nest sist på tabellen, to poeng fra trygg grunn. Ned til Sandefjord er avstanden fire poeng.

— Vi er skuffet over avgjørelsen. Vi ville gjerne gjøre en bedre prestasjon, sier Johansen.

Konklusjonen i Norges Fotballforbunds avgjørelse var som følger: - Protesten avvises på formelt grunnlag ved at tidsfristen for varsling om protest ikke er overholdt og kampresultatet opprettholdes.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien