Jonevret: - Vi er i en flytsone nå

Men Viking-treneren nekter å snakke om medaljeambisjoner etter 4-0-seieren mot Aalesund.

Kjell Jonevret var en fornøyd mann etter seieren over Aalesund. Veton Berisha viste seg virkelig frem i oppgjøret.

Aalesund — Viking 0-4

Etter en solid 4-0-seier mot Aalesund på bortebane fortsetter Viking sin rekke uten tap. Det er sju kamper siden laget tapte sist. Fem seiere og én uavgjort er det blitt på de seks siste kampene.

På tredjeplass

Trepoengeren i Ålesund brakte Viking opp på tredjeplass, og laget har med det meldt seg på i medaljestriden.

– Ja, vi er jo helt der oppe. Bare så synd det er 20 kamper igjen..., parerer Viking-treneren når det blir snakk om medaljemuligheter. Med det signaliserer han tydelig at han ikke ønsker noe snakk rundt det temaet.

– Vi kan jo håpe på at de antatte storlagene som Molde og Odd skal fortsette å underprestere. Det er vel ikke mange som tror at vi skal ligge foran lag som dem ved sesongslutt. Vi har sanket poeng jevnt og trutt nå, og er i en flytsone. Men vi er likevel i en rød sone, så vi kan ikke stoppe med dette, sier Jonevret.

– Ikke en 4-0-kamp

4-0-seier mot AaFK i Ålesund er av den solide sorten. Jonevret erkjenner imidlertid at 4-0 var litt i overkant.

– Det er strengt tatt ikke en 4-0-kamp. Kampen ble i det store og hele litt merkelig. Vi har lagt bak oss ei veldig god treningsuke, men før kampen fryktet jeg at vi kanskje var litt for komfortable. Og vi fikk heller ikke tak i det fra start. De først 25-30 minuttene var AaFK både gode og farlige, og de hadde fire, fem kjempesjanser. Men etter det kom vi bedre med, forklarer Viking-treneren.

Var heldige

Like før pause, i en omgang der vertene dominerte fullstendig, tok Viking ledelsen ved Suleiman Abdullahi.

– Jeg sa til gutten i garderoben at vi var heldige som ikke lå under ved pause, og at vi nå hadde alle muligheter til å reise fra Ålesund med poeng. Og kanskje alle tre poengene, dersom vi klarte å heve oss. Jeg syns vi var bedre i den andre omgangen, selv om AaFK fortsatte å skape sjanser. Men vi hadde god keeper, og ikke minst var vi veldig effektive, mener Jonevret.

Veton Berisha la på til 2-0 og 3-0, før innbytter Jon Bödvarsson la på til 4-0 drøye fem minutter før slutt. Med det scoret Viking på omtrent det de hadde av sjanser i kampen.

Har justert

– Sånn som det har utviklet seg er jeg nesten gald for at vi fikk litt motgang i starten av sesongen. Etter en god periode i vinter gikk vi inn i sesongen med stor selvtillit. Vi har et ungt mannskap, og har mange nye spillere. Vi fikk en vekker på at ingenting kommer av seg selv, og vi har fått justert undervegs, forklarer Viking-treneren.

Han er først og fremst glad for de 19 poengene som laget har sanket til nå i sesongen, og ser trygg plass som det første målet.

– Vi får nesten vente ti kamper til før vi sier noe om hva som er realistisk med tanke på sluttplassering, mener han.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering