Fotball

Svensson om landslagsuttaket: - En guttedrøm som går i oppfyllelse

Rosenborg-supporternes rop har blitt hørt: Jonas Svensson er tatt ut til landslaget.

svensson.JPG
  • Adrian A. Aagesen
    Adrian A. Aagesen

Lerkendal (adressa.no): Jonas Svensson (22) ble tatt inn i landslaget fredag formiddag. Etter en solid sesong på høyrebacken til Rosenborg, fikk han endelig beskjeden han har drømt om.

— Det er utrolig kult. Det er stort og en guttedrøm som går i oppfyllelse. Jeg er ganske stolt, det er noe spesielt med den første gangen man blir tatt ut til landslaget, sier den ferske landslagsspilleren.

  • BAKGRUNN: Derfor henter Høgmo inn Jonas Svensson i troppen.

Høyrebacken ble først utelatt av troppen da den ble annonsert på mandag, men han var ikke skuffet av den grunn.

— Jeg tenkte at jeg hadde en mulighet, men så kom beskjeden om at Tom Høgli var klar, da tok jeg det med fatning og skjønte at jeg ikke ble med, fortsetter han.

Les også

Mike Jensen må blindtarmopereres

Kontrabeskjed

Det viste seg at Høgli ikke var klar likevel, noe som ga nytt giv i håpet til 22-åringen.

— Det er klart at jeg fikk et nytt håp. For å si det sånn, det var deilig å våkne opp til meldingen fra Stig Inge i morges, forteller Svensson

- Hva sto det på meldingen?

— Det sto at jeg måtte ringe kjapt, med et smilefjes bak. Da la jeg sammen to og to, så jeg skjønte hva det gjaldt, sier han og ler.

Les også

Hangeland: - Mulig det vil krible i beina hvis Norge går til EM

Godt inntrykk

Høyrebacken er forberedt på å gjøre sitt beste for å imponere landslagssjefen og resten av gjengen.

— Jeg skal gjøre et godt inntrykk. Jeg skal vise meg frem og bidra til laget så mye som mulig. Så sitter jeg klar, dersom det er bruk for meg på banen, sier Rosenborg - og landslagsspilleren.

Les også

Sjekk den oppturen: Norge gjør kjempebyks på FIFA-rankingen

Meldingsbonanza

Da beskjeden kom, ble han «sykt happy» og tok mobiltelefonen fatt.

— Jeg sendte ut en del meldinger til kompiser og familie. Mamma ble skikkelig stolt og kompisene mine ble glade på mine vegner, fortsetter Svensson.

Han håper at det er «lettere» å komme inn på landslaget ved en senere anledning.

— Når man har vært inne én gang, så kan det hende at det er lettere. Ikke det at jeg tar lett på oppgavene fra nå av, men nå blir trenere og spillere kjent med meg, sier han til Adresseavisen.

Fra midtbanen til høyreback

Det er nok få som hadde sett for seg at midtbanespilleren for halvannet år siden skulle bli tatt ut til landslaget – som høyreback.

— Jeg tok et valg da om å bytte posisjon. Det lå litt i bakhodet at landslaget var nærmere som høyreback enn midtbane, sier Svensson.

Han legger vekt på at Norge har flere gode høyrebacker, men Rosenborg-spilleren skal gjøre valget vanskeligere for Per-Mathias Høgmo.

— Jeg føler at jeg har gjort det bra i år og vært stabil. Men både Omar Elabdellaoui og Martin Linnes er gode backer de også, sier den nåværende høyrebacken.

Les også

  1. RBK fikk seg en på trynet

  2. Svensson: - De tar hele hånda om du gir dem lillefingeren

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Rosenborg BK