Fotball

Hevder Hovland-salget gikk i minus

Tysk avis mener prislappen på Even Hovland er langt lavere enn det den var da spilleren ble hentet til Molde.

SOLGT: Lørdag ble det klart at Even Hovland er solgt til tyske FC Nürnberg. Her på MFK-trening på Aker stadion i starten av juni.
 • Lasse Tomren

Den tyske mediegiganten Bild meldte i helga at FC Nürnberg skal ha gitt 250.000 euro, i overkant av to millioner norske kroner, for kjøpet av Even Hovland fra Molde FK.

I minus

Da Solskjær hentet Hovland til Molde i 2012 var han blant klubbens dyreste kjøp noensinne. I Sogndal ble det spekulert i at forsvarsjuvelen hadde en prislapp på rundt åtte millioner kroner, men i realiteten skal summen en måtte ut med ha vært nærmere fem millioner kroner.

Les også

Molde-spiller solgt til Tyskland

Dersom en utelukkende ser på kjøps— og salgssum går en dermed rundt tre millioner kroner i minus. Så får det være opp til hver enkelt å vurdere om stopperen, med både serie- og cup-gull, var verdt mellomlegget.

Delte på kjøpet

Og selv om summen på 250.000 euro skulle stemme er det usikkert om Molde Fotballklubb taper penger på salget.

Da Even Hovland ble hentet til Molde ble utgiftene delt mellom tre selskap: Molde Fotball AS, Noro Fotball AS og Gjelsten Invest AS. Hvordan pengene blir fordelt nå når Hovland er solgt videre ønsker ikke Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen å kommentere.

— Salgssummen blir regulert etter egne avtaler mellom selskapene, sier Nordstrand Jacobsen til Rbnett.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Beryktet telefonsamtale kan vikle Donald Trump inn i enda mer trøbbel

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5