Fotball

Celtic-legende i harnisk over Deila-beslutning

— Hvorfor i alle dager gjorde han det?

Ronny Deila hadde ikke mye å smile for under kampen mot Molde. Nå får han passet påskrevet av Celtic-legenden Chris Sutton. Foto: NTB scanpix

 • NTB

1-3-tapet mot Molde i Europaligaen har fått mange Celtic-fans til å ønske Deila dit pepperen gror.

Tidligere Celtic-spiller Chris Sutton er like nådeløs i sin spalte i den skotske avisen Daily Record lørdag.

— Ronny er under press, og det er det gode grunner til, skriver mannen med 130 kamper og 63 mål for Celtic på samvittigheten.

— Det er ingen tegn på utvikling i europacupen. Om noe så går det bakover og ikke fremover. En manager må bedømmes på signeringer, laguttak og taktikk. Basert på det som har skjedd i Europa denne sesongen ser det ikke bra ut for Ronny på noen av de områdene, skriver Sutton.

Les også

Deila fikk skyllebøtte av egen spiller: – Uakseptabelt og respektløst

Tar Commons i forsvar

En spiller som har skapt mye debatt er Kris Commons. Celtic-spilleren beklaget fredag sitt voldsomme følelsesutbrudd i Molde torsdag kveld. Commons ble byttet ut i 2. omgang, noe han likte svært dårlig. Alle på benken fikk passet sitt påskrevet, og det gikk særlig ut over assistentmanager John Collins.

ILLSINT: Kris Commons var tydelig forbannet på Ronny Deila (t.v) og resten av trenerteamet da han ble byttet ut. Foto: NTB scanpix

Sutton tar Commons i forsvar.— Hvorfor i all verden ble han byttet ut av Deila? Du beholder selvsagt den beste spilleren din på banen. Commons var den ene spilleren som kunne skape noe magisk, mens andre som Stefan Johansen var elendige men ble værende på banen, skriver Sutton.

— Enkelte sier at Commons gikk for langt og at han manglet respekt. Jeg skal si deg hva som er respektløst; Det er at laget spilte som de gjorde i Molde. Å ta ut Commons var en elendig avgjørelse. Du kunne hatt en avstemning blant en million Celtic-fans, og ingen ville tatt ut Commons, skriver Sutton.

Etter tre kamper ligger Celtic sist i Europaligaens gruppe A. 5. november kommer Molde til Glasgow, og det er en kamp Celtic er nødt til å vinne dersom de skal avansere til 16.-delsfinale.

Deila: - Ikke synd på meg

I den hjemlige skotske ligaen går det bedre. Celtic topper som vanlig tabellen etter åtte seirer, to uavgjorte og kun ett tap. Søndag tar de imot bunnlaget Dundee United. Deila ber ikke om sympati i en tøff periode.

— Folk skal ikke synes synd på meg. Jeg har venner i Norge som var på kampen. De vet hva jeg har valgt, og det kunne vært mye verre, sier Deila.

Avisen Daily Record satte Deila under lupen på fredagens pressekonferanse på treningssenteret i Lennoxtown og konfronterte han med tre kritiske punkter:

1: Resultatene er ikke gode nok.

— Vi spiller 60 kamper per sesong, og det vil gå opp og ned. Dere må se det store bildet, svarte Deila.

2: Forsvarsrekken er upålitelig.

— Vi har byttet mye på den bakre fireren. Vi ønsket det ikke, men måtte, sa nordmannen.

3: Stefan Johansen er Deilas gullgutt.

— Selvfølgelig er det ikke slik. Du kan ikke sammenligne en spiller med en annen.

- Smertefullt

For første gang i Celtic-jobben fikk Deila sinte meldinger fra tilhengerne da han gikk inn i bussen utenfor stadion i Molde.

— Jeg skjønner at fansen var frustrert. Det var vi også. For meg er det enda mer smertefullt. Fotballen gjør ikke at man dør, men den påvirker så mange folks liv og er viktig for dem. Jeg var ikke så veldig overrasket over det som skjedde etter kampen i Norge.

— Det er snakk om frustrasjon, og er det gjort på en ok måte kan man håndtere det, sier Deila.

 1. Les også

  Beklager utblåsingen under Molde-kampen

 2. Les også

  Solskjær etter Celtic-bragden: - Jeg var aldri i tvil

Les mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. Celtic FC
 3. Ronny Deila

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Deila fikk skyllebøtte av egen spiller: – Uakseptabelt og respektløst

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Deilas Celtic må vinne: Her er legendens råd til nordmannen

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Skotsk presse bruker The Beatles for å beskrive norsk elendighet for Celtic

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Celtic-legende: – Jeg synes synd på Deila

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Stefan Johansen hudflettes før Molde-kampen: – Uinspirert og uinteressert

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Celtics kaptein tilbakeviser Deila-påstand: - Vi var ikke redde