RBK poengløse mot ti mann i Roma

To skudd i stolpen, straffespark og en mann mer i 85 minutter hjalp ikke for Rosenborg mot Lazio.

HELSVART: Alexander Søderlund reduserte til 2-1 i andre omgang, men Rosenborg fikk det for tøft mot Lazio i Roma.
  • Birger Løfaldli

LAZIO — ROSENBORG 3-1

ROMA (adressa.no): Trønderne ble et nummer for små mot Lazio. Selv om Alexander Søderlund reduserte og ga RBK håp i det 66. minutt, ble det 3-1-tap i Italia.

Dermed står Rosenborg fortsatt med bare ett poeng etter tre spilte kamper i Europaligaen.

BETENKT: Trener Kåre Ingebrigtsen observerer fra benken.

Dramatisk start

Kampen på Olympiastadion i Roma åpnet forrykende. Allerede etter to minutter var Lazio-kaptein Stefano Mauri frempå og skaffet corner for vertene. Det påfølgende hjørnesparket førte til to vanvittige Lazio-sjanser.

Først ble ballen headet i stanga. Deretter havnet den hos Mauri som skjøt i tverrliggeren. Rosenborg var heldige som unngikk baklengsmål etter bare to minutter.

Utvist etter fem minutter

Tre minutter senere økte dramatikken. Kåre Ingebrigtsen overrasket med å starte med lynkjappe Jørgen Skjelvik på venstrekanten. Lazios midtstopper Mauricio mistet ballen på klønete vis, Skjelvik fikk tak i den og ble felt av Lazio-stopperen. Brasilianeren ble utvist, og dermed var Rosenborg i overtall etter bare fem minutter.

Etter to stangskudd og ett rødt kort tok Rosenborg kommandoen med elleve mann mot ti. Etter ti minutters spill valgte Lazio-sjef Stefano Pioli å ta ut midtbanespiller Ogenyi Onazi og erstatte ham med Santiago Gentiletti. RBK fortsatte å presse Lazio tilbake på banen, men vertene var farlige på kontringer.

Etter 24 minutter skapte Rosenborg sin første store mulighet, da Johan Lædre Bjørdal headet en corner like utenfor mål.

Fire ganger i stolpen

Så, etter 27 minutter, ble Alessandro Matri spilt nydelig fri av Antonio Candreva. Matri skjøt kontant forbi André Hansen og i mål. Dermed 1-0 til Lazio på Olympiastadion, hvor det var temmelig glissent på tribunene.

Jørgen Skjelvik var farlig fremme ved flere anledninger i første omgang.

Rosenborg fortsatte å presse på og etter en halvtimes spill var trønderne svært nær ved å utligne. Jørgen Skelvik fikk ballen på venstrekanten og sendte i vei et skudd som gikk i stolpen. Like etterpå fyrte Mike Jensen i vei et skudd som ble reddet av Lazio-keeper Etrit Berisha.Fem minutter senere var det Alexander Søderlunds tur til å treffe stolpen. RBK-spisen fikk ballen fra Yann-Erik De Lanlay og stusset den mot mål. Dessverre for Rosenborg ble det ikke uttelling denne gang heller.

Etter en svært fartsfylt førsteomgang, hvor begge sendte ballen i stolpen to ganger hver, gikk lagene til pause med 1-0 til Lazio.

Tok ut Dorsin

Etter hvilen fortsatte Rosenborg å presse Lazio tilbake på gangen, uten at det førte til noen store sjanser. Lazio var på sin side farlige på kontringer.

TUNGT: RBK-spillerne må skuffet konstatere at Lazio akkurat har satt inn 2-0 ved Felipe Anderson.

Etter 53 minutter fikk Rosenborg-spillerne et knyttneveslag i fleisen da pasningen fra Matri på rutinert vis ble slått i mål av Felipe Anderson. Dermed så det det svært mørkt ut for gjestene fra Norge.En halvtime før slutt valgte Kåre Ingebrigtsen å bytte ut Mikael Dorsin. Inn kom Tobias Mikkelsen. Jørgen Skjelvik ble flyttet ned på back, men fortsatte med sine offensive raid.

Straffebom fra Søderlund

Etter 66 minutter skulle det lykkes for Rosenborg, da Skjelvik kom på kanten og la ballen inn til Søderlund, som på utmerket vis headet i mål. Dermed 2-1 og nytt håp.

Kort tid etterpå var Søderlund frempå igjen etter et nytt innlegg fra Skjelvik. Denne gang gikk ballen utenfor. Håpet om poeng varte i drøye ti minutter, da Lazio fikk straffespark.

André Hansen reddet Antonio Candrevas skudd fra 11-meteren, men Candreva satte inn returen.

Helt på tampen fikk Rosenborg straffespark. Alexander Søderlund misbrukte mulighet og dermed endte kampen 3-1.