U21-landslagets kamp utsatt på grunn av koronasmitte

Tirsdagens EM-kvalifiseringskamp i fotball mellom Norges og Hviterusslands U21-lag i Drammen er utsatt på grunn av koronasmitte hos bortelaget.

Det norske U21-landslaget skulle egentlig spille tirsdag kveld.

Det bekrefter Norges Fotballforbund (NFF) i en pressemelding.

– Det hviterussiske laget ble i henhold til protokoll testet ved ankomst Norge. En spiller har testet positivt på korona, og NFF har i samråd med smittevernoverlegen i Drammen kommune utsatt kampen, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn.

– Det hviterussiske laget ble umiddelbart satt i karantene, og NFF er nå i dialog med smittevernoverlegen i Drammen kommune og Folkehelseinstituttet med hensyn til smittevern, smittesporing og raskest mulig sikker uttransportering av laget, fortsetter han.

Les også

Viruskaos i Giro d'Italia: Stjernerytter testet positivt – to lag trekker seg fra rittet

Har kartlagt nærkontakter

Smittevernoverlegen i Drammen kommune, Einar Sagberg, sier de har forsøkt å kartlegge hvilke spillere som har vært i nærkontakt med den smittede.

– Laget har vært samlet i flere dager i forbindelse med landskamp mot Kypros hjemme i Hviterussland sist helg og på reise til Norge. Derfor er hele laget satt i smittekarantene som følge av den positive koronaprøven, og de kan ikke møte et annet lag i kamp, sier han.

Kampen skulle etter planen ha vært spilt tirsdag kveld kl. 19 på Marienlyst stadion i Drammen. Når kampen vil bli spilt i stedet, er ikke kjent.

Tabellnaboer

Norge og Hviterussland er for øyeblikket tabellnaboer i kvalifiseringen til neste sommers U21-EM.

Norge ligger på 3.-plass med ti poeng, mens Hviterussland følger på plassen bak. De har åtte poeng, men har spilt én kamp mindre enn Norge.

Nederland topper gruppen foran Portugal.