Ronaldo benekter karantenebrudd: – Det er løgn

Cristiano Ronaldo fyrer løs mot Italias idrettsminister og avviser at han brøt karantenereglene da han reiste på landslagssamling.

Cristiano Ronaldo er i trøbbel etter å ha brutt de italienske karantenereglene.

– Jeg har ikke brutt smittevernprotokollen. Noen, og jeg vil ikke nevne navn, sier at jeg ikke respekterte reglene. Det er simpelthen ren løgn, sier Ronaldo i en melding lagt ut på Instagram fredag kveld.

Tidligere på dagen ble Juventus-stjernen anklaget av Italias idrettsminister Vincenzo Spadafora for å ha brutt regelverket. Han beskrev Ronaldo som «arraogant».

Ronaldo spilte landskamp mot Spania 7. oktober og Frankrike tre dager senere. En positiv koronatest gjorde at han ikke kunne spille mot Sverige denne uken. Senere reiste Ronaldo hjem til Torino i privatfly.

Les også

Har gått opp syv kilo: – Håper det er mer muskler enn fett

På politiets bord

Ifølge avisen Gazzetta dello Sport etterforskes sju Juventus-spillere, inkludert Ronaldo, av Torino-politiet. De risikerer bøter om de blir funnet skyldig i å ha brutt karantenereglene.

I henhold til italiensk lov skulle de ha selvisolert seg på et hotell i Torino fordi to klubbansatte hadde testet positivt for korona. Juventus har hevdet at Ronaldo ikke har brutt noen regler.

«Cristiano Ronaldo returnerte til Italia i et ambulansefly som ble godkjent av helsemyndighetene på forespørsel fra spilleren. Han vil fortsette sin isolasjonsperiode hjemme», skrev klubben.

Les også

Jakob Ingebrigtsen tror han vil nå toppen om fem år: – Toppidrett er ikke noe gøy

– De er frie borgere

Juventus-direktør Andrea Agnelli har også uttalt seg om saken. Han mener at spillerne ikke har gjort noe galt.

– Vi sa til spillerne at de som ville, kunne reise hjem og selvisolere seg. De får bestemme selv, de er frie borgere, sier han.

De andre spillerne som valgte å forlate hotellkarantenen for å spille med landslaget, er Rodrigo Bentancur (Uruguay), Juan Cuadrado (Colombia), Danilo (Brasil), Merih Demiral (Tyrkia) og Paulo Dybala (Argentina).

Andre spillere, for eksempel Sveriges Dejan Kulusevski, valgte å bli i karantene perioden ut og senere slutte seg til sine landslagstropper. Kulusevski mistet en landskamp mot Russland, men var tilgjengelig mot Kroatia og Portugal i Uefas nasjonsliga.

Juventus spiller bortekamp mot Crotone i Serie A lørdag.