Fotball

Lewandowski mister Champions League-kampene

Robert Lewandowski (32) er ute i fire uker med en kneskade, melder Bayern München på sine hjemmesider.

SKADET: Robert Lewandowski sitter nede og blir trøstet av Andorras Cristian Martinez. Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / REUTERS

  • Ole Kristian Strøm, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Det betyr at han blant annet går glipp av toppkampen i Bundesliga mot RB Leipzig og begge kvartfinalekampene i Champions League den 7. og 13. april mot Paris Saint-Germain.

Det betyr også at Lewandowskis håp om å slå Gerd Müllers utrolige Bundesligarekord fra 1971/72 med 40 mål kan ryke.

Polakken har til nå 35 mål i den tyske toppdivisjonen - og er med det 14 mål foran Erling Braut Haaland og Eintracht Frankfurts André Silva.

Les også

Dortmund-legende: Verre å miste Hummels enn å miste Haaland

Lewandowski scoret to ganger før han måtte gå ut i Polens 3-0-seier over Andorra. Han dro rett hjem til München, der han har blitt undersøkt av klubbens medisinske apparat. Lewandowski ble tirsdag fotografert utenfor Bayern Münchens tilholdssted i Säbener Strasse.

Bayern München leder Bundesliga med fire poeng ned til RB Leipzig. En seier i toppkampen til helgen vil bety mye i gullkampen.

Ifølge meldingen på Bayerns hjemmeside har Lewandowski forstrukket leddbånd i høyre kne.

Eric Maxim Choupo-Moting (32) og Serge Gnabry (25) lanseres av sport1.de som de mest sannsynlige spillerne til å erstatte Lewandowski som Bayers spydspiss. Thomas Müller (31) er et tredje alternativ.

Les mer om

  1. Tysk fotball
  2. Robert Lewandowski