Innbytterne reddet Liverpool: 2–1 over West Ham og tangering av Anfield-rekord

(Liverpool-West Ham 2–1) Diogo Jota (23) sto igjen bak seiersmålet og sørget for tabelltopp for Liverpool.

Jota signerte vinnermålet for Liverpool også mot Sheffield United i forrige serierunde. Jota scoret dermed i sin tredje strake Anfield-kamp.

– Det betyr selvfølgelig mye for meg, sier portugiseren i et intervju med Sky Sports.

– Når jeg sitter på benken, tenker jeg alltid på hvordan jeg kan endre kampen hvis jeg kommer inn.

Målet kom etter en utsøkt pasning fra Xherdan Shaqiri. Begge kom inn de siste 20 minuttene, så det var innbytterne som reddet kvelden for manager Jürgen Klopp.

– En flott ball fra Shaq, fastslår Jota.

Les også

Forsvarer United og Liverpool mot kritikken: – Det blir fremstilt som det gode mot det onde

Jota fikk minutter tidligere annullert en scoring etter en VAR-analyse som endte med at Sadio Mané fikk frispark mot seg – helt korrekt dømt.

– Jeg scoret to, men bare ett av dem ble gjeldende. Jeg så ikke noe mistenkelig ved det første målet, men sånn er fotballen nå, smiler portugiseren.

Liverpool tangerer dermed klubbrekorden med 63 hjemmekamper i ligaen uten tap. Den gamle rekorden stammer fra Bob Paisleys tid som manager, nærmere bestemt februar 1978 til januar 1981.

Jürgen Klopps lag har vunnet 29 av de siste 30 Premier League-kampene på Anfield.

Men ikke alle tall rundt Liverpool er like positive: Laget har 15 baklengs til nå. Liverpool har ikke hatt så mange mål imot seg etter syv ligakamper siden 1964/65. Også den gang var de regjerende mester.

Og utrolig nok har nå tetlaget Liverpool flere baklengsmål enn noen andre i Premier League, selv om det er verdt å nevne at syv av de innslupne scoringene kom i kampen mot Aston Villa.

Nathaniel Phillips fikk sin ligadebut i Liverpools midtforsvar, men det var hans mer rutinerte makker Joe Gomez som misset da West Ham tok ledelsen etter bare ti minutters spill. Gomez skulle klarere med hodet, men ballen gikk rett til Pablo Fornals, som dundret inn 1–0 for bortelaget.

Utligningen kom rett før pause. Arthur Masuaku kakket Mohamed Salah i hælen, og egypteren falt rutinert i bakken. Straffesparket var korrekt, og Salah satte ballen midt i mål til 1–1.

Les også

Ziyech fortsetter storspillet – scoret i andre kamp på rad

Det betyr at Salah har scoret på sine 13 siste straffespark for Liverpool.

Det betyr også at han har syv mål og to målgivende på syv ligakamper mot West Ham.

Liverpool skulle prøve å avgjøre kampen i 2. omgang, men klarte ikke å skape så mange målsjanser. De helrøde slet med å finne åpninger der West Ham lå kompakt defensivt.

Etter 78 minutter hadde Liverpool en ball inne da innbytter Diogo Jota skjøt i åpent mål. Men etter at både VAR-bussen og dommeren hadde studert situasjonen, ble målet annullert for frispark mot Sadio Mané. Noe som nok var riktig.

Les også

Berge og Sheffield United fortsatt seiersløse – senket av drømmetreff

Men seiersmålet kom til slutt. Pasningen fra Shaqiri åpnet West Ham-forsvaret fullstendig. Jota gjorde ingen feil alene med keeper Lukasz Fabianski.

– Jeg elsker det målet, smiler Jürgen Klopp i intervju med Sky Sports.

Dette var den niende kampen på rad uten West Ham-seier mot Liverpool. London-klubben vant begge kampene i 2015/16-sesongen.

West Ham-sjef David Moyes har nå ledet sine lag i 16 kamper på Anfield – uten en eneste seier.

Nathaniel Phillips fikk sjansen fra start i Liverpools midtforsvar, der altså både Virgil van Dijk og Fabinho er skadet. Phillips kom til Liverpool i 2016 og var på lån til VfB Stuttgart (tysk nivå to) i høsten 2019.

– Dette er stort. Dette er noe jeg har drømt om siden oppveksten. Å ha denne muligheten er stort for meg og min familie, sier Phillips til Sky Sports.

– Jeg har bare konsentrert meg om denne helgen til nå, men hvis muligheten byr seg igjen, så er jeg klar igjen.

– Det er jo litt pussig, for det kunne se ut som om jeg var på vei ut av klubben.

1–1: Mohamed Salah utligner på straffespark.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal20162245172850
2Manchester City21143453213245
3Manchester United2213363427742
4Newcastle United211010134122240
5Tottenham Hotspur22123741311039
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk