Fotball

Manchester United tok sesongens første hjemmeseier tross sjansesløseri

(Manchester United - West Bromwich 1–0) Bruno Fernandes (26) lagde straffe, bommet på straffe - og avgjorde på straffe.

  • Jens Friberg, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Jeg er ikke glad. Jeg scoret på den andre straffen, men jeg bommet på den første og jeg burde gjort det bedre. Vi burde gjort det mye bedre, sier Bruno Fernandes til DAZN.

Seieren satt langt inne.

Anthony Martial kunne hatt hat trick alene i første omgang, men Sam Johnstone i West Bromwich-buret vartet opp med den redningen bedre enn den andre.

Bruno Fernandes var en ekte virtuous på midtbanen for hjemmelaget hele kampen gjennom og strødde om seg med lekre pasninger. Han er nå den spilleren i Premier League som har skapt flest sjanser for sine lagkamerater (26).

Manchester United stod med ett fattig poeng på fire hjemmekamper, bedre enn kun Burnley, og var under press for å levere også på Old Trafford.

Les også

Drømmelørdag for «gullgutten» Haaland: Scoret fire (!) mot Hertha

Straffedramatikk

Tidlig i andre omgang så det imidlertid ut som at den skrekkelige rekken skulle fortsette. Karlan Grant spilte fint til Conor Gallagher, og Fernandes var hodeløs i taklingen.

Portugiseren var på ball, men tok nok mann til at dommer David Coote pekte på straffemerket.

Videodommerne ville imidlertid ha det annerledes, Coote måtte se situasjonen på nytt og på nytt, og fant til slutt ut at det ikke var straffe likevel.

– Det er straffe i mine øyne, og her tror jeg vi var litt heldige, sier Ole Gunnar Solskjær til BT Sport.

– Det er en skammelig avgjørelse. Dommeren gjorde rett første gang. Det er en klar straffe. Hvordan klarer han å gå tilbake på sin avgjørelse på den måten? spør tidligere stopperkjempe Rio Ferdinand i BT Sports studio.

Så var stopper Conor Townsend feil mann på rett sted da han fikk all mulig tid i feltet til hjemmelaget, men David de Gea vartet opp med en mesterlig benparade.

Les også

Mourinhos superduo senket Manchester City – innbytter scoret etter 35 sekunder

Mer VAR-hjelp

Da smalt det andre veien. Juan Mata lempet ballen opp i armene til Darnell Furlong, Coote pekte på straffemerket - og Johnstone reddet Fernandes’ forsøk mesterlig ved stolperoten.

Igjen ville VAR ha et ord med i laget. West Bromwich-målvakten gikk for tidlig ut fra streken og Fernandes fikk en ny sjanse.

– Vi ble hardt straffer. Jeg har ikke stedd hvor langt utenfor streken jeg var, men det er veldig skuffende, sier Johnstone til BBC.

Da banket han ballen kontant i motsatt hjørne - til West Bromwich-trener Slaven Bilic’ enorme frustrasjon. For andre kamp denne sesongen ble portugiseren avgjørende på straffe.

FORBANNET: Slaven Bilic var ikke bare fornøyd med hvordan kampen utviklet seg.

Paul Pogba var helt ute av troppen grunnet en skade han fikk på landslagsoppholdet, mens Edinson Cavani nok en gang frisket opp Manchester United med sin energi etter innhoppet.

Bortelagets innbytter Callum Robinson hamret ballen i tverrliggeren, Manchester United misbrukte en rekke sjanser da gjestene forsøkte desperat å utligne.

Til slutt kunne Ole Gunnar Solskjær slippe jubelen løs for sin første hjemmeseier i Premier League siden 4. juli.

– Det er viktig å få den første hjemmeseieren, det er snakket og skrevet mye om det, fortsetter Solskjær.

Og for første gang denne sesongen har de vunnet to ligakamper på rad.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City37286396247290
2Liverpool37278291256689
3Chelsea362010673314270
4Tottenham Hotspur372151164402468
5Arsenal37213135647966
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Manchester United
  2. Ole Gunnar Solskjær
  3. Premier League