Tvedten og Thorsnes roet premiere-nervene da Vålerenga vant

VALLE (VG) (Vålerenga-Stabæk 2-0) I vel 80 minutter holdt Stabæk unna for Vålerenga. Så dukket Olaug Tvedten opp.

ENDELIG! Olaug Tvedten (nummer 10) jubler med Vålerenga-spillerne på slep etter å ha satt inn 1–0 mot Stabæk. Til venstre kommer Dejana Stefanovic stormende til.

Etter klabb og babb i Stabæk-feltet dukket Tvedten opp og skjøt ballen i mål etter at Elise Thorsnes’ forsøk ble reddet.

Fem minutter senere økte Thorsnes til 2–0.

Keeper Sunniva Skoglund holdt Stabæk inne i kampen med en rekke gode redninger. Hun er på blokken til landslagstrener Martin Sjögren. I serieåpningen mot Vålerenga viste 19-åringen hvorfor.

– Hun sto som en vegg. Det var sånn forrige kamp også. Jeg har «skutt» henne god, men hun er sannelig dyktig også, sier Elise Thorsnes til VG.

Skoglund var, som Thorsnes, i A-landslagets tropp til Algarve-turneringen i februar og imponerte med sitt spill og tok det meste som kom fra Vålerenga i sesongpremieren.

Elise Thorsnes scoret to mål i generalprøven mot Brann. Hennes tre beste forsøk – før målet – ble stoppet av Skoglund i kveld, og to av de sjansene var store.

Også Agnete Nielsens store mulighet etter 31 minutter ble på imponerende vis reddet av Stabæk-keeperen.

Så fikk også Sunniva Skoglund god hjelp av et oppofrende Stabæk-forsvar som forsvarte seg tappert – særlig utover i 2. omgang hvor det ble enveiskjøring mot bæringenes mål.

Til slutt måtte Stabæk gi tapt for overmakten.

Les også

Skeptisk til ny seriestruktur i Toppserien: – Kan slå veldig uheldig ut

– De var flinke til å blokkere både utenfor og innenfor 16-meteren. Jeg var skikkelig klar for å sette den ballen i mål da jeg fikk den. Det var bare sykt deilig, sier Olaug Tvedten etter å ha sendt Vålerenga i føringen.

Hun angrer ikke på at hun tok sjansen i Vålerenga da hun forlot Avaldsnes i fjor sommer.

– Jeg følte at det var på tide å ta et nytt steg. Vålerenga er en klubb som satser og har samme ambisjoner som meg. Det er kjekt å være i en klubb hvor du vet at alle har lyst å kjempe i toppen. Personlig har det vært bra å komme hit og få trene med så gode spillere hver dag, sier Tvedten.

Nils Lexerød har tatt over som ny trener for Vålerenga i en sesong hvor man skal forbedre 4.-plassen fra i fjor. Han har fått orden på et forsvar som nesten ikke har sluppet inn mål i treningskampene.