Sjeldent Liverpool-tap – kan miste tabelltoppen til Manchester United

(Southampton – Liverpool 1–0) Liverpool gikk på sitt tredje strake poengtap. Southampton-manager Ralph Hasenhüttl klarte ikke å holde tårene tilbake etter seieren. Nå kan Ole Gunnar Solskjær og co. klatre opp på tabelltopp.

  • Magnus Gamlem, VG

Ett minutt og 51 sekunder etter at dommeren hadde blåst i gang kampen, sendte Danny Ings hjemmelaget i ledelsen. Nettkjenningen ble også kampavgjørende, for tross enormt press klarte ikke Liverpool å skape sjanser.

Da det siste fløytesignalet fylte tomme St. Mary’s, falt Southampton-manager Ralph Hasenhüttl i kne, før tårene fylte øynene hans. Forrige serierunde fulgte han hjemmefra på grunn av coronasmitte i egen familie, mandag fikk han se eget lag ta en sjelden seier over Liverpool.

– Jeg har aldri tatt poeng mot Jürgen (Klopp), og jeg begynte ikke å tro på det etter 90 minutter fordi de er så sterke. Måten vi forsvarte oss på var utrolig. Alle jobbet hardt for seieren. Vi viste en utrolig mentalitet og det var en perfekt dag, sier en rørt Hasenhüttl til Sky Sports.

KNEFALL: Hasenhuttl knakk sammen bak Liverpools Jürgen Klopp, men det var førstnevnte som gikk seirende ut av managerduellen.

– Han er svært lidenskapelig og tar med seg det inn i kampene. Det er flott å se. Manageren får oss til å jobbe livet av oss og det lønner seg, sier Ings om østerrikeren.

Klopp var mindre fornøyd etter Liverpools første tap siden tidlig i oktober.

– Hvor lang tid har vi? svarte Jürgen Klopp på spørsmål om hva som gikk galt.

– Starten selvfølgelig. Ikke bare målet, men starten generelt. Men gratulerer til Southampton, de fortjente seieren. Man vet nøyaktig hva man møter i dem, men vi så overrasket ut, sa Liverpool-manageren etter kampen.

Nytt stopperpar

Trent Alexander-Arnold opptrådte uoppmerksomt da han lot Ings slippe inn bak ryggen på ham på et frispark fra James Ward-Prowse. Ballen fant hele veien frem til spissen, som på utsøkt vis lobbet Alisson.

Ings har en fortid i Liverpool og hadde en dempet feiring, men hans 50. Premier League-mål ga Southampton en drømmestart på kampen.

For Liverpools nykomponerte forsvar var det et tilsvarende mareritt. Jürgen Klopp ga Fabinho og Jordan Henderson sjansen sammen i midtforsvaret, men hadde tidvis problemer med Theo Walcotts fart og Ings’ aggressive press.

JUBEL: Danny Ings scoring ble kampavgjørende.

Sjansefattig

Gjestene hadde også sine sjanser ved Mohamed Salah og Sadio Mané, mens hjemmelagets innbytter Nathan Tella hadde muligheten til å doble ledelsen før pause. Han kom inn for Moussa Djenepo som forlot banen tårevåt med en skade.

Liverpool hadde ikke tapt på 12 ligakamper før turen til St. Mary’s. Seks strake seire mot Southampton var også oppløftende lesning, og etter pause iverksatte bortelaget et enormt press mot hjemmelagets mål.

Klopp mente at laget hans burde fått muligheten til å utligne fra straffemerket da Sadio Mané gikk i bakken etter 60 minutter.

– Det er ikke en unnskyldning for prestasjonen, men det kunne gitt oss et poeng, sa tyskeren.

Southampton hadde knapt ballen, men kjempet heroisk mot Liverpools offensive arsenal. Tross et enormt ballinnehav klarte ikke storklubben å skape mange sjanser. Faktisk kom det første skuddet på mål etter 75 minutter. Så lenge har de ikke ventet siden 2015, skriver Opta. Hjemmelaget holdt unna og tok sin første seier på åtte forsøk mot Liverpool.

TAPTE: Det ble en skuffende kamp for Mohamed Salah og Liverpool.

Jürgen Klopps menn stormet til seriegull i fjor, men har støtt på problemer denne sesongen. Liverpool har slitt med skader, og følges hakk i hæl av konkurrentene. Nærmest er Manchester United som kan rykke forbi med seier over Burnley tirsdag neste uke.

17. januar er det duket for storkamp mellom Liverpool og Ole Gunnar Solskjær og co.

Southampton har også en strålende sesong. Etter mandagens seier er de på 6.-plass, bare fire poeng bak serielederen.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk