Utvisning og keepertabbe hjalp Liverpool til seier

Liverpool tok tre poeng mot Chelsea søndag etter at Andreas Christensen ble utvist mot slutten av første omgang. To mål av Sadio Mané sikret 2-0-seier.

Sadio Mané kunne juble for to mål da Liverpool slo Chelsea.
  • NTB

Chelsea-Liverpool 0–2

Det røde kortet kom helt på slutten i det som var en sjansefattig 1. omgang. Chelsea-forsvarer Christensen rev ned Mané som jaktet en ball i bakrom, men dommer Paul Tierney nøyde seg først med gult kort ettersom det så ut til at keeper Kepa Arrizabalaga ville avverget situasjonen.

Men etter å ha sett situasjonen på nytt valgte dommeren å gjøre om på avgjørelsen. Mané var nærmere ballen enn ved første øyekast, og ettersom Christensen dermed hindret en opplagt målsjanse, ble det rødt kort.

Andreas Christensen ble utvist etter at han rev ned Mané på vei mot mål.

Da gjorde Liverpool kort prosess i 2. omgang, og kampen var i grunn avgjort etter to kjappe mål fra Sadio Mané rett etter pause. Kepa tabbet seg på nytt ut på det andre målet, og med ti mann hadde ikke Chelsea en sjanse.

I tillegg misset Chelseas Jorginho på straffespark et kvarter før slutt.

Bedre seiersmuligheter har London-klubben i ligacupen mot Barnsley onsdag, før West Bromwich venter i Premier League lørdag. Liverpool møter Lincoln City i cupen torsdag, før et toppoppgjør i ligaen mot Arsenal venter på mandag om en uke.

Les også

Arsenal levde småfarlig: Avgjorde mot slutten mot West Ham

Rødt kort

Med både Joe Gomez og Joel Matip ute med skader måtte midtbanespilleren Fabinho spille midtstopper sammen med Virgil van Dijk for Liverpool søndag. Likevel ble det kun plass på benken for nyinnkjøpte Thiago Alcântara.

Chelsea har enda ikke sikret seg noen ny keeper, hvilket betydde at utskjelte Kepa igjen sto i mål for London-klubben.

Det holdt på å straffe seg allerede etter 13 minutter da Kepa ikke rakk fram i tide til å plukke ballen i feltet. Salah snappet opp ballen og sendte inn til Firmino foran mål, men brasilianeren klarte ikke å sette ballen i mål.

Chelsea var ubesluttsomme på den siste tredelen, mens Liverpool slet med presisjonen, men med det røde kortet til Christensen på tampen av omgangen kunne mye tyde på at kampen ville åpne seg opp etter hvilen.

Scoringer umiddelbart

Liverpool kom ut i hundre etter pause, og det tok bare fem minutter før Mané hadde sendt laget i ledelsen. Etter flott kombinasjonsspill svingte Roberto Firmino inn et innlegg til Mané som headet inn 1-0.

Mané kunne legge på til 2-0 like etterpå, da Kepa nok en gang tabbet seg ut. En nonchalant pasning mot egen midtstopper ble plukket opp av en jagende Mané som enkelt kunne doble ledelsen.

Verdens nest dyreste keeper, Alisson, sto i andre enden for Liverpool og reddet Merseyside-laget fra baklengsmål med 15 minutter igjen å spille. Chelsea hadde fått straffe etter at Thiago hadde felt Timo Werner, men Alisson stoppet Jorginhos forsøk.

Dermed endte kampen 2-0 og Liverpool står med full pott etter to runder i Premier League.