Fotball

HamKam hevdet det fantes avgjørende skrivefeil i kontrakten med Helstrup – antydet millionkrav mot TIL

Slik var spillet i kulissene: Hva skjedde egentlig i forkant av at Gaute Helstrup satt smilende på Alfheim som TILs nye hovedtrener? Vi gir deg historien om det som kunne endt i en historisk rettstvist.

LANG VEI: En smilende og rødkledd Gaute Helstrup omkranset av daglig leder Kristian Høydal (til høyre), styreleder Stig Bjørklund og styremedlem Lars Espejord (til venstre) på onsdagens pressekonferanse på Alfheim.

Gaute Helstrup er litt usikker. Hva vil egentlig TIL, og hvorfor hadde de ikke kontaktet ham på nesten to uker om den ledige trenerjobben?

Mandag 11. mai sitter Helstrup hjemme i leiligheten sin på Fagereng, sørvest på Tromsøya, bare noen minutters gange unna Telegrafbukta, ett av byens mest kjente utfartssteder på godværsdager. Det har gått 13 dager siden TIL hadde fått tillatelse fra HamKam til å snakke med Helstrup om en eventuell retur til Tromsø. Samtalen den gang sørget for at TIL raskt skjønte hvor landet lå. Helstrup var både interessert og motivert. Han hadde imponert TILs trenerutvalg. 

Les hele saken med abonnement