RBK et stolpetreff unna 3-0,isteden ble det 2-1

<p><strong> <a href="/live" target="_blank">RBK — FCK 2-1:</a></strong> Dansk festbrems på Lerkendal.</p>

TRONDHEIM 20100817.Rosenborg - FC København play-off til Champions League på Lerkendal tirsdag.Spillerne tar imot jubel etter 1 - 0 av Steffen Iversen.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
TRONDHEIM 20100817.Rosenborg - FC Kobenhavn i play-off til Champions League på Lerkendal tirsdag.2- 0 ved Markus Henriksen (til høyre)Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
TRONDHEIM 20100817.RBK-trener Nils A. Eggen (tv) vant 2-1 over Ståle Solbakken i play off til kampen til champion league mellom Rosenborg - F.C. København på Lerkendal tirsdag.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Veteranen og unggutten sørget for at Rosenborg har overtaket foran returkampen i København neste onsdag.

Steffen Iversen vartet opp med en drømmescoring, mens Markus Henriksen styrte et Anthony Annan-skudd videre i nettet.

Da hadde 18-åringen allerede målgivende på RBKs første scoring.

Med ett mål i hver omgang, mot et FC København med feilinnstilt sikte, så hjemmelaget ut til å få et perfekt utgangspunkt i kampen om å komme til gruppespillet i Mesterligaen.

Seks minutter før slutt ødela imidlertid Jesper Grønkjær en perfekt Lerkendal-kveld for de 18 822 fremmøtte tilskuerne med sin redusering.

— Jeg er både fornøyd og litt skuffet. København overtok mer og mer etter hvert. Vi klarte ikke forflytte oss raskt nok i lengderetningen. Det er fordi vi har mange «voksne spillere». Steffen var jo ferdig etter 20 minutter i annen omgang , sier Nils Arne Eggen til Viasat 4. — 2-1 er for så vidt et greit resultat. Vi har tenkt og planlagt å score ett eller to i København. Det er fullt mulig, men da må vi opp på et høyere nivå.

— Når han Steffen ikke slår Jesper Grønkjær i hodeduell, da er det noe galt med «fotan».

FCK-trener Ståle Solbakken er glad for å ha med seg et bortemål til Danmark.

- Det er en blanding av glede og skuffelse. Verken vi eller Rosenborg spiller opp mot vårt beste. Vi har nokså like mange sjanser , sier Solbakken.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO: Reaksjoner RBK - FCK 2-1

svp://95257?view=ap

— Et skikkelig flaksmål

Agenter på tribunen

Det handlet mye om Steffen Iversen og Per Ciljan Skjelbred før kampen, og agentene som var på plass for å se duoen i aksjon. De, og et fullsatt Lerkendal, fikk se alt de ønsket seg i det 23. minutt av den første av to kvalifiseringskampene mot FC København.

Skjelbred slo ballen i rom på en stikkende Rade Prica i FCK-feltet. Markus Henriksen kom etter og fikk ballen på direkten. Han headet den perfekt ned i rommet foran Iversen, som bare dundret ballen i krysset.

En fantastisk scoring, full gåsehud-faktor og et hjemmepublikum i ekstase.

Fritt frem på venstrekanten

Til da hadde Mikael Dorsin og Skjelbred fått nærmest fritt leide på venstrekanten, og RBK hadde overtaket i kampen uten å ha kommet til noen klare sjanser.

FC København hadde startet kampen greit, med oppgjørets to første avslutningsforsøk. Det første håpløst utenfor, det andre litt nærmere signert Jesper Grønkjær fra skrått hold.

Duellene på midtbanen var knalltøffe, og før det hadde gått seks minutter hadde både Per Ciljan Skjelbred og Anthony Annan tatt telling. Dommer Gianluca Rocchi belønnet Martin Vingaard med gult kort for behandlingen av Annan.

RBK tok over spillet mer og mer, og fikk altså scoringen på sin første store sjanse i det 23. minutt.

Dobbel N'Doye

Bortelaget kom mer med etter scoringen, og etter en periode med jevnt spill opparbeidet danskene et overtak som skulle vare resten av omgangen.

Solbakkens menn presset på for en utligning før pause, og endelig skulle Dame N'Doye vise seg frem for Lerkendal-publikummet. Imidlertid ikke helt slik han nok hadde ønsket seg på forhånd.

To ganger kom han alene mot Daniel Örlund.

Første gangen skjøt han ballen omtrent opp i supporterpuben til Kjernen. Andre gangen vartet mannen som ikke har tapt en eneste offisiell fotballkamp med RBK opp med en kjemperedning.

Rosenborg var heldige som kunne gå i garderoben med ledelse.

Drømmesesongen bare fortsetter

Etter pause åpnet FCK best, og holdt på å få litt ekstra hjelp fra Vadim Demidov. Stopperen skulle bare klarere en enkel ball 11 minutter ut i omgangen, men feilberegnet spretten og ga bort ballen og en hel banehalvdel til Grønkjær. Heldigvis for RBK hadde også den FCK-spissen stilt inn siktet for dårlig.

Det hadde ikke Markus Henriksen.

Minuttet etter Grønkjærs kjempesjanse stakk RBKs stortalent frem ei lang tå og styrte inn et Anthony Annan-skudd til 2-0. 18-åringens drømmesesong bare fortsetter og fortsetter!

Som i første omgang svarte bortelaget med fullt trykk for en rask redusering, og ville ha straffe da et skudd gikk i armen på Iversen inne i feltet. Rocchi vinket bare spillet videre.

Ny unggutt på farten

I andre enden hadde Henriksen fått blod på tann. Han sendte en fin stikker til Iversen som fikk pirket ballen under en utrusende Johan Wiland, men FCK-forsvaret fikk ryddet unna på streken og like foran en jagende innbytter Mushaga Bakenga.

Lagene vekslet på å trykke på, og FCK fikk et par småsjanser. Den som så farligst ut, var en ball Örlund holdt på å glippe i mål, men svensken fikk kontroll og slapp å ta en Pepe Reina.

Etter en periode med press fra bortelaget, svarte RBK med en strålende kontring regissert av Skjelbred og Prica. Sistnevnte skjøt en glimrende crosser til Henriksen som kom i full fart. Han fikk ballen litt for langt foran seg, men bak kom Bakenga halsende, og holdt på å sette returen i mål. Wiland fikk blokkert forsøket fra unggutten.

Kalddusj på slutten

Åtte minutter før slutt kunne Prica og Bakenga punktert kampen da de satte i vei på en to mot to-kontring. Bakenga slo gjennom til Prica som startet perfekt. Avslutningen gikk i stolpen, og unggutten skled forbi returen uten å nå ballen. En enorm mulighet!

Og når slike sjanser går stang ut, er det typisk nok i andre enden det skjer. For da alt så ut til å trille mot et glimrende utgangspunkt før returkampen i Parken, tok Grønkjær hevn for kjempebommen tidligere i omgangen.

Spissen vant duellen på første stolpe etter corner og stanget inn reduseringsmålet som gir FC København fornyet håp før neste onsdags avgjørende kamp i Danmark.