Tidligere Cardiff-spiller: - Dæhli mangler sluttprodukt

Mener det var riktig av Cardiff å selge den norske landslagsprofilen.

Tidligere Cardiff-spiller Jason Perry mener det var riktig av klubben å la Mats Møller Dæhli gå.

Mats Møller Dæhli passet ikke inn i måten Cardiff-manager Russell Slade ønsker å spille fotball. Derfor var det rett å selge nordmannen, mener tidligere Cardiff-spiller Jason Perry.

Perry spilte nærmere 350 kamper for den walisiske klubben mellom 1987 og 1997. Nå følger han Cardiff tett fra utsiden. Mandagens salg av Mats Møller Dæhli til tyske Freiburg framstår som en klok avgjørelse, mener 44-åringen.

— Han passer ikke inn i Slades måte å spille fotball på, og det har han felles med mange andre i stallen, sier Perry til BBC.

— Stallen mangler balanse, den er satt sammen uten noen tanke på systemer, tilføyer han.

Mats Møller Dæhli kom til Cardiff i januar og fikk 16 kamper for klubben forrige sesong under Ole Gunnar Solskjærs ledelse. Denne sesongen har det blitt med to innhopp.

— Det som er med Dæhli, er at mange liker å se han spille. Han er god på små flater, holder godt på ballen, er modig, men det kommer ikke noe sluttprodukt, sier Jason Perry.

Les også

«Det er en hake ved Dæhlis klubbvalg. Han går fra bunn til bunn.»

Nye spillere

— Han slår ingen avgjørende innlegg inn i feltet og han ser ikke de gode pasningene som åpner et forsvar slik Aaron Ramsey gjorde i ung alder, tilføyer den tidligere Cardiff-spilleren.

Perry avviser ikke at Dæhli kan tilegne seg de nevnte ferdighetene i løpet av noen år, men 44-åringen påpeker at Cardiff trenger spillere som kan hjelpe klubben nå.

— Så lenge de har solgt han med fortjeneste, og så lenge pengene reinvesteres i stallen, tror jeg det (salget) var en god avgjørelse, avslutter han.

Cardiff ligger i øyeblikket på 11. plass i den engelske mesterskapsserien. Opp til ledende Bournemouth er det 12 poeng.

2. juledag er den walisiske klubben på besøk Charlton, etterfulgt av hjemmekamp mot Watford fire dager senere. (©NTB)