Fotball

LSK-Herlovsen: - Ubeskrivelig og sinnsykt deilig

Først serverte Isabell Herlovsen Lene Mykjåland og Mimmi Löfwenius på lekkert vis. Så fikset hun selv 3-1. Dermed fikk LSK-jentene hentet «bøtta» hjem til Romerike.

LSK-damene jubler for «the double» etter finaleseieren mot Trondheims-Ørn lørdag ettermiddag. Foto: Richard Sagen

  • Pernille Ingebrigtsen

LSK KVINNER — TRONDHEIMS-ØRN 3-1:

LSK kvinner kunne juble for cupgull, etter 3-1-seier mot Trondheims-Ørn. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

FORNEBU (Aftenposten): Kvinnens cupfinale har bare én gang tidligere blitt vunnet av et lag fra Romerike – for 22 år siden. I 1992 vant Setskog/Høland cupfinalen, med blant andre Hege Riise, LSKs assistenttrener, på banen. I dag skjedde det igjen – da Lene Mykjåland, Mimmi Löfwenius og Isabell Herlovsen snudde 0-1 til 3-1 og cupfinaleseier.— Det er en følelse jeg har inni meg, som ikke går an å beskrive ordentlig. Det eneste man får sagt er at det er fantastisk, ubeskrivelig og sinnssykt deilig, sier Herlovsen til Aftenposten etter kampen.

Mimmi Löfwenius scorer sjelden, men slo til i cupfinalen med 2-1-scoringen.

— Jeg har scoret veldig få mål i år, så å sette inn 2-1-målet i cupfinalen, var noe av det beste som kunne skje. Dette laget er helt fantastisk!, sier Löfwenius.

Les også

Slik sikret Lillestrøm cupgullet

Ørn startet best

LSK måtte tåle å gå inn i cupfinalen som storfavoritt, men laget fra Romerike kom tregt i gang og lot Trondheims-Ørn styre åpningsminuttene.

Allerede etter fire minutter var de gule og blå fra Trondheim farlig frempå. Guro Reiten slo et farlig innlegg, men ingen medspillere klarte å få en tå på ballen.

Trondheims-Ørn er klubben med flest finaler i norsk kvinnefotball. Den tradisjonsrike klubben har hele åtte cupmesterskap, og lørdagens finale var klubbens 15. I årets toppserie endte de gule og blå på en skuffende åttendeplass.

LSK våknet

Etter en svært nervøs start med mye unøyaktige pasninger, våknet LSK-jentene. Etter 13 minutter klinket Emilie Bosshard Haavi, jenta som i dag spilte sin sjette cupfinale, ballen i nettveggen fra skrått hold.

Lene Mykjåland var en av LSKs beste spillere og tegnet seg også på scoringlisten i cupfinalen. Foto: NTB scanpix

Og minutter senere var LSK på farten igjen. Lene Mykjåland, én av LSKs beste spillere i år, kom seg fri på venstrekanten, og fra dødlinjen slo hun ballen perfekt 45 grader ut. Inne foran mål var Madeleine Giske som ikke klarte å stokke beina – og dermed ikke sende LSK i ledelsen.

Vakker heading

Da det så ut som om seriemesteren skulle overta kampen, kom Ørn-jentene tilbake. Tina Fremo klemte til fra 20 meter, fikk kjempetreff, og Nora Neset Gjøen i LSK-målet måtte levere en kjemperedning for å hindre scoring.

Scoring klarte Gjøen imidlertid ikke å hindre etter 26 minutters spill. Da slo Andrea Eimstad Haugstøyl et presist innlegg som Lisa-Marie Karlseng Utland headet vakkert i mål – i det lengste hjørnet og utagbart for LSK-keeperen. Dermed 1-0 til Trondheims-Ørn, og den store forhåndsfavoritten lå under.

Resten av omgangen fortsatte Trondheims-Ørn å være det farligste laget. Lene Mykjåland var likevel nære ved å sette inn 1-1 da hun og Isabell Herlovsen kombinerte fint på slutten av omgangen, men mål ble det ikke.

Ut med Ørn-kapteinen – LSK snudde

I annen omgang byttet Trondheims-Ørn ut sin kaptein Solfrid Andersen Dahle, som også er gift med lagets trener, Thomas Sandø Dahle. Til NRK kunne kapteinen fortelle at hun er gravid og ikke orket mer enn én omgang.

– Lillestrøm er et bra lag. De var hakket vassere enn oss i dag, og de vinner fortjent, sier Andersen Dahle til NRK.

GUL GLEDE: Trondheims-Ørn jubler for 1-0-scoringen til Lisa-Marie Utland i cupfinalen. Foto: RICHARD SAGEN

Og kanskje savnet Ørn sin kaptein, for etter 56 minutter kom utligningsmålet fra LSK. Igjen var det Mykjåland og Herlovsen som kombinerte fint, og denne gangen klaffet alt. Herlovsen slapp ballen perfekt til Mykjåland som alene med keeper Kristine Nøstmo var sikker som banken og satte inn 1-1.Bare to minutter senere var det hele snudd – da sto det plutselig 2-1. Og igjen var Herlovsen servitør. Med en lekker stikker fant hun Mimmi Löfwenius på løp i bakrom, og den svenske spilleren kunne enkelt sette ballen i det lengste hjørnet.

Herlovsens tur til slutt

Så var det Herlovsens tur til å gjøre det selv – etter 76 minutters spill. Etter å ha startet angrepet selv, fikk hun til slutt selv løpt ballen inn i mål – via stolpen.

– Det var utrolig gøy å klare å snu det. I andre omgang viser vi at vi har spillere med fart i beina, og vi får scoringer på overganger, sier Lillestrøms trener Monica Knudsen til NRK.

Hun blir ifølge Lene Mykjåland bankettens dronning.

Under klubbnavnet LSK Kvinner er Lillestrøm-jentenes beste cupprestasjon en semifinale i 2013. Da ble det tap for Stabæk som også vant fjorårets cupfinale da de slo Avaldsnes 1-0. Men denne sesongen har det virkelig klaffet for Monica Knudsens jenter, som stakk av med seriegullet etter å ha knust Stabæk 3-0 i seriefinalen i Toppserien.

Og i dag sikret de også «The Double» og klubbens første NM-tittel.

Les også

  1. Lillestrøm doblet ledelsen - på vei mot cupgull

  2. Kommentar: Slik løfter investor Per Berg norsk kvinnefotball

  3. Ørn-legende vil ikke si hvem hun heier på i finalen

  4. LSK testet seg mot 16 år gamle gutter før cupfinalen

Les mer om