Fotball

«Jeg er ikke i tvil. Messi er verdens beste noensinne.»

BLOGG: Tillat meg å slå inn en åpen dør: Verden har aldri sett en bedre spiller enn Lionel Messi, skriver Anders Pamer.

Vinner igjen: Lionel Messi er verdens beste fotballspiller noen sinne, skriver Anders Pamer. Hva mener du? Foto: Reuters

  • Anders Pamer
    Anders Pamer

Mandag kveld vinner argentineren etter alt å dømme sin femte Ballon d’Or – gullball – som verdens beste fotballspiller. Eller «etter alt å dømme»: Han vinner den.

Hvis ikke er det ikke rettferdighet i verden , og når det gjelder Ballon d’Or er det ikke like stor grunn til skepsis som i andre stemmegivninger i regi av FIFA. Han vinner nok igjen. Da kommer Cristiano Ronaldo sikkert enda en gang til å oppvise et ansiktsuttrykk som om han er en julebukk som kun blir tilbudt en klementin.

Det får så være. Ronaldo må gjerne være snurt. Han er bare ikke god nok.

Bergens Tidendes journalist Anders Pamer. Foto: Jan M. Lillebø

Ronaldo har hatt uflaks som har hatt sin tid samtidig som Messi. Riktignok har portugiseren selv tre gyldne baller i glasskapet. Dem har han fortjent. Men nå er han igjen veltet av tronen av den rettmessige kongen.

Les også

Dette er spilleren Tjærnås stemte på i Gullballen

Jeg har sett Messi spille live ved noen anledninger . Og mens vi er inne på anledninger: Det er noe enhver over gjennomsnittet fotballinteressert menneske bør unne seg før det er for sent. Prøv å få med deg det. Hans status kommer bare til å bli større, og jeg er temmelig overbevist om at det er mange år til en lignende spiller dukker opp. Kanskje aldri.

På samme måte som Ronaldo har hatt uflaks, har vi hatt flaks. Vi har levd samtidig som Messi, vi har fått oppleve ham. Mine to sønner prøver til stadighet å utfordre meg på dette. «Var ikke Pelé bedre?», «Hva med Maradona»?

Les også

To av disse er nominert til Gullballen

Vel, Pelé har jeg mest sett på video . Klart han var god. Og han scoret mange mål. Men han gjorde det ikke i verdens beste liga, i verdens tøffeste fotballsamtid. Og Maradona? Kjempegod. Bare ikke så god.

Kverulanter finnes overalt. De vil innvende at Messi ikke har ledet sitt land til et verdensmesterskap. Da skjærer jeg tenner. Det er da ikke Messis skyld at trenere og lagkamerater ikke har holdt den nødvendige standard. Selv ikke gulltassen er et lag alene.

Jeg vet det er meninger rundt dette, kom med dem. Personlig åpner jeg ikke for debatt. Messi er tidenes beste fotballspiller. Så kan jeg heller være med på å snakke om Ronaldo er tidenes nest beste. Det kan jo være…

Les også

  1. Rasende Messi i amper kamp: - Spiller alltid på grensen

  2. Suárez kan bli straffet etter bråk med motspiller

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Cristiano Ronaldo
  3. Lionel Messi