Fotball

Bakenga forlenger med TIL

Mushaga Bakenga har skrevet under på en toårskontrakt.

Mushaga Bakenga tar to nye år i Tromsø.
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø

– Vi har hele tiden hatt en god dialog med «Mush» med god tro på at han ville velge oss til slutt. At han nå velger TIL er en bekreftelse på at han, som Gjermund Åsen og flere, har tro på det vi nå bygger på Alfheim, sier sportssjef Svein Morten Johansen til TILs hjemmeside.

Bakenga har signert en avtale som gjelder ut 2019-sesongen.

– Det har vært en høst med mye tenking og flere tilbud som jeg har vurdert. Men til slutt var det totalpakken som gjorde at jeg valgte TIL, sier Mushaga Bakenga.

Les også

Nå er TIL sikre på Lehne Olsen-salg

Verken Bakenga eller agent Jim Solbakken har vært tilgjengelig for kommentar i dag.

– Tuller ikke med brorskap

Men til TILs hjemmeside legger ikke «Mush» skjul på at Gjermund Åsen-forlengelsen betød mye for ham.

– Jeg hadde lovet at hvis Gjermund signerte ny avtale så skulle jeg følge etter. Man tuller ikke med brorskap. Jeg hadde også en god prat med Simo Valakari hvor vi gikk gjennom hva jeg kan forvente, og det var viktig for meg å vite, sier Bakenga.

Trønderen rakk å score tre TIL-mål i høst før han mistet siste del av sesongen med en lårskade.

– «Mush» er en naturlig målscorer og med han på laget har vi nå meget god dekning i de offensive posisjonene, sier Johansen.

Bakenga kom til Tromsø IL fra Rosenborg i sommer. Da signerte han kun en avtale ut 2017-sesongen, men nå blir det altså minst to nye år på Alfheim. Minst.

– Jeg gleder meg voldsomt til å komme i gang med sesongen, og ønsker å fortsette på den framgangen som vi hadde i høst. Ønsket om å spille regelmessig og Tromsø er den perfekte plassen for min karriere i øyeblikket, sier Bakenga.

Skal ha 23 spillere

TIL har nå 21 spillere på kontrakt. Det er plass til to til i A-stallen.

– Vi har tre keepere, så får vi se hvordan det blir fremover med Filip (Loncaric) og hvordan alt fungerer. Tanken er at vi skal ha 20 utespillere og tre keepere, sier Svein-Morten Johansen til iTromsø.

TIL er fortsatt i dialog med Christian Landu-Landu og Hans Norbye. Johansen venter en avklaring med disse to før 15. januar.

Skulle duoen forlenge med TIL har klubben ikke rom for å hente nye spillere.

– Nei, det vil vi i så fall ikke ha ressurser til å gjøre. Men vi vil nok ha en A-stall «i bevegelse» framover. Overgangsvinduet stenger 4. april, sier Johansen.

En av spillerne som kan bli solgt er Thomas Lehne Olsen. Også Slobodan Vuk er til salgs. Rett før jul solgte TIL Ulrik Yttergård Jenssen til Nordsjælland.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Mushaga Bakenga
 3. Gjermund Åsen
 4. Tromsø IL
 5. Rosenborg BK
 6. Jim Solbakken
 7. Tromsø