Fotball

Utfordrer hele næringslivet

<p>Og HamKam skylder agent Ton Poldner nærmere en million.</p>

Tor Ole Kirknes *** Local Caption *** ENGASJEMENT: Tor Ole Kirknes brenner for HamKam, og har kontaktet over 90 samarbeidspartnere for å støtte HamKam ytterligere. Foto: Marius Skjelbæk

  • Marius Skjelbæk

Den økonomiske hjelpen fra publikum steg kraftig i går da Tor Ole Kirknes oppfordret samtlige HamKam-sponsorer til å støtte klubben med 10.000 kroner hver. Sårt trengte penger med tanke på at gjelden til Ton Poldner viser seg å være på nærmere en million.

Selv om disse bidragene heller ikke er godkjente for å betjene Poldner-gjelden, er det som daglig leder Tor Rullestad har påpekt tidligere: HamKam trenger all den støtten de kan få.

HA-sporten har tidligere operert med en sum på noen hundre tusener. Nå har vi grunn til å tro at det dreier seg om nærmere en million.

– Jeg vil ikke si noe om summen til den siste kreditoren, men jeg kan bekrefte at det dreier seg om en betydelig sum , sier Tor Rullestad.

Nå jobbes det for å komme i land med Poldner-gjelden i løpet av denne uken.

Den største muligheten for å komme til en løsning er at en ekstern gjør opp regningen.

For å presisere viktigheten av gjeldssaneringen, vil HamKam gå konkurs dersom ingen betaler for Poldner, eller at han helt mirakuløst skulle ta til takke med en tredjedel.

Kommer de i mål, noe de håper å gjøre denne uken, vil det fortsatt gjenstå utfordringer i forhold til likviditetsproblemene.

I tillegg er HamKam langt fra fornøyd med å være et 1. divisjonslag, og for å komme seg opp igjen – trengs penger og engasjement.

Det er derfor Tor Rullestad og resten av HamKam bøyer seg i støvet for kronerullingen som er satt i gang den siste uken.

I går sendte Tor Ole Kirknes kronerullingsballen til næringslivet.

70.000 på rundt en time

Remo Martinsen og Hans Christian Hustad startet kronerullingen gjennom nettstedet Facebook.

I all hovedsak rettet den seg mot privatpersoner, og det strømmer inn med penger på HamKams konto.

I går var summen litt i overkant av 100.000 – og medlemstallet rundt 850. Kjøpmann og butikksjef på Bunnpris på Ridabu, Tor Ole Kirknes, bestemte seg i går for å utvide kollettens omfang, og nå ber han næringslivet gi enda mer.

Responsen har vært av en svært positiv karakter, og på litt over en time tikket 70.000 kroner inn på HamKams konto.

– Punch

– Nå må man være litt punch. Skape et engasjement og være positiv, sier Tor Ole Kirknes.

– Jeg var veldig usikker på hvordan jeg skulle formulere dette, fordi jeg vet jo at det er så mange av samarbeidspartnerne som har bidratt med mye i alle år. Men jeg brenner så utrolig mye for HamKam, og det handler om klubbens stolthet dette her. Vi i Hamar og resten av Innlandet trenger en klubb å være stolte av. Da må vi hjelpe til nå som vi har sjansen, fortsetter Kirknes.

For seg selv hadde Tor Ole Kirknes tatt i bruk enkel hoderegning.

Han endte opp med følgende regnestykke:

– Hvis 1000 personer eller bedrifter hadde gitt 10.000 kroner, hadde HamKam fått 10 millioner. Det er ganske mye penger, ler han.

Forstår småbedrifter

E-posten har gått til over 90 samarbeidspartnere.

– For en liten bedrift er jo 10.000 en vanvittig sum, men hva er vel 10.000 for Sparebanken?, spør han.

– Men som sagt: De store har bidratt i HamKam i lang tid, og jeg som supporter må jo si at jeg er veldig ydmyk i forhold til å be dem støtte HamKam med mer, fortsetter han.

Tor Rullestad må nok en gang ta av seg hatten:

– Dette er helt fantastisk. Jeg må bare fortsette å ta av meg alle hatter og si tusen, tusen takk. Vi trenger all den støtten vi kan få, og vi skal i hvert fall love å bruke pengene fornuftig, sier han.

Les mer om

  1. Fotball 1. div