Warner stjal fra jordskjelvofrene

FIFAs tidligere visepresident er anklaget for å ha tilegnet seg 750.000 dollar som skulle ha gått til jordskjelvofrene i Haiti..

Tidligere FIFA-topp Jack Warner er i hardt vær om dagen.

En sentral mistenkt i FBIs etterforskning av FIFA er Jack Warner (72), tidligere videpresident i FIFA og president i CONCACAF (fotballforbundet i Nord— og Mellom-Amerika og Karibien).

Nå kommer BBCmed nye opplysninger, som ikke stiller Warner i et spesielt fordelaktig lys.

I januar 2010 ble Haiti rammet av et grusomt jordskjelv, som skal ha tatt over 100.000 menneskeliv.

I den sammenheng donerte FIFA og det sørkoreanske fotballforbundet 750.000 dollar (ca. seks millioner kroner) som skulle gå til ofrene etter katastrofen. Ifølge amerikanske etterforskere gikk imidlertid disse pengene til Warners personlige forbruk.

Inn på Warners konto

Allerede i 2012 påsto fotballforbundet på Trinidad og Tobago (TTFF)at 250.000 dollar fra FIFA og 500.000 dollar fra Sør-Korea hadde havnet på en konto som bare Warner hadde adgang til. Warner var spesialrådgiver for TTFF,

Den gang påsto Warner at påstanden bare var en konspirasjonsteori.

— Jeg har ikke noe å svare for overfor noen. De som ønsker å undersøke får bare undersøke, sa Warner. Men det endte med at FIFA frøs tildelingene til TTFF.

Siden har Warner fortsatt å nekte for at han har gjort noe galt.

Flere konti

Imidlertid brenner det mer og mer under føttene til Warner, som ble arrestert på Trinidad forrige måned etter oppfordring fra amerikanske etterforskere. Warner ble anklaget for korrupsjon og hvitvasking av penger.

Nå har også det australske fotballforbundet (FFA) kommet på banen. President Frank Lowry sier at han ønsker velkommen en undersøkelse av hvor 500.000 dollar fra FFA har tatt veien. Pengene ble betalt i forbindelse med søknaden om å få arrangere VM i 2022 - et arrangement som naturlig nok gikk til Qatar. Også disse pengene skal ha havnet på en Warner-konto.

— Vi prøvde å påvirke hele verden. Warner var en av dem vi håpet ville stemme på oss, sier Lowry.

Ber Blatter gå

Australias bidrag skulle gå til å bygge opp et senter på Trinidad og Tobago. Etter hvert skjønte Lowry at andre land var ute med penger, og Warner kom med lovnader.

— Nå skjønner jeg at vi ikke hadde en sjanse til å få VM i 2022. Det gikk til Qatar, hvor det er 50 varmegrader om sommeren. Hvorfor tror dere at det endte der?

Nå ber Lowry om at FIFA-president Sepp Blatter tar sin hatt og går.

— Jo fortere det skjer, jo bedre er det.