Fotball

Jonevret er fornøyd med dagens Viking-tropp

Vikings økonomiske situasjon kan tvinge fram spillersalg når overgangsvinduet åpner. Kjell Jonevret krysser likevel fingrene for at han får beholde dagens spillertropp.

FORNØYD: Kjell Jonevret sier seg fornøyd med dagens spillertropp i Viking. Her takker han Suleiman Abdullahi for innsatsen mot Sandefjord. Foto: NTB scanpix

 • Kurt Arne Nilssen

STAVANGER (Aftenbladet): — Situasjonen tatt i betraktning er jeg fornøyd med å beholde dagens spillerstall. Da vil vi ha et godt utgangspunkt foran høstsesongen. Normalt sett er det positivt med noen utskiftninger i troppen, men i dagens situasjonen vil spillere som forsvinner neppe bli erstattet, og derfor er det viktig å beholde de vi allerede har, sier Jonevret til Aftenbladet.

Tirsdag er det styremøte i Viking, og høyt på agendaen står spillerlogistikk. Nesten halve Viking-troppen er på utgående kontrakt. Fra 1. juli kan de forhandle med andre klubber og signere kontrakter som gjør at de forlater Viking vederlagsfritt 1. januar neste år.

Klubbens økonomiske situasjon er garantert et annet punkt styret kommer til å diskutere på møtet. Viking er i lisensnemndas røde sone og må snart levere en handlingsplan på hvordan de skal komme seg ut av uføret.

Les også

«Tragedien i Jåttåvågen»

Les også

Jonevret: - Det kunne like gjerne blitt 4-3 til oss 

Spillersalg?

Spillersalg vil tilføre klubben sårt tiltrengt kapital og i tillegg senke lønnskostnadene.

— Jeg kommer ikke til å si at vi må selge spillere, men kommer det fornuftige bud vil vi vurdere det, sier konstituert administrerende direktør i Viking, Henning Johannessen til Aftenbladet.

Viking leverte en meget fin vårsesong i fjor, men Jonevret var den gang klar på at laget måtte forsterkes om formen skulle vedvare utover høsten. I løpet av sommeren ble det verken solgt eller kjøpt nye spillere. Den eneste overgangen var «salget» av assistenttrener Kåre Ingebrigtsen til Rosenborg.

Les også

Viking har truffet blink med spillerkjøpene

Les også

Viking og Start i rød sone - Start kan bli fratatt poeng

Dermed avsluttet Viking fjorårets sesong med en tynn tropp, uten assistenttrener, få spillere på trening og elendige resultater.

I år mener Jonevret stallen er bred nok til at laget skal klare seg uten at det blir hentet inn forsterkninger i sommer. Samtidig frykter Viking-treneren at den gode bredden skal brukes som argument for å kutte ytterligere i den sportslige satsingen.

— I noen posisjoner har vi bedre dekning enn andre, og om en spiller forsvinner, er det ikke gitt at han skal erstattes. Bredden i stallen er bedre enn på mange år, sier Johannessen.

VIDEO: SE HØYDEPUNKT FRA VIKING-VÅLERENGA:

svp://100592?view=bt

— Et annet lag uten Berisha

Samtidig må Viking-styret forholde seg til at det er stor sannsynlighet for at Veton Berisha forlater klubben når kontrakten går ut 30. juni. Hvis det skjer, vil klubben miste sin en av sine beste spillerne og lagets soleklare toppscorer. De 2,5 millionene klubben eventuelt får i utdanningskompensasjon vil sannsynligvis brukes til å dekke hull i budsjettet.

— Vi blir et annet lag uten Veton. Gary Goodchild har sett på hvordan vi eventuelt kan erstatte ham, men det spørs om styret går med på det. I fjor sommer fikk vi nei på de spillerne vi ønsket, og derfor ser vi helst at vi beholder de spillerne vi allerede har, sier Jonevret.

 1. Les også

  - Viking blir et helt annet lag uten Berisha

 2. Les også

  Berisha: - Det sureste tapet jeg har opplevd

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Kjell Jonevret
 3. Viking FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Viking erstatter ikke Berisha

 2. FOTBALL

  Jonevret: - Vi får trylle litt

 3. FOTBALL

  Viking-spillerne etterlyser avklaring om fremtiden

 4. FOTBALL

  Kaiserslautern med nytt bud på Bödvarsson

 5. FOTBALL

  Viking takket nei til Kaiserslautern

 6. FOTBALL

  Berisha takket nei til Viking