Fotball

Newcastle sjokkerte Chelsea

<p><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=288360"> <strong>Chelsea — Newcastle 2-2:</strong></a> Sen utligning skapte spenning i sølvkampen.</p>

The Newcastle United players celebrate Ryan Taylor's late equalising goal making the score 2-2--------------------Steve Bardens / BPIBarclays Premier LeagueChelsea v Newcastle United15 May 2011Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Digitalsport

  • Simen Waagsether
  • NTB

Branislav Ivanovic of Chelsea celebrates scoring a goal to make the score 1-0--------------------Steve Bardens / BPIBarclays Premier LeagueChelsea v Newcastle United15 May 2011Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Digitalsport

Chelsea måtte nøye seg med 2-2 hjemme mot Newcastle etter at Steven Taylor stanget inn utligningen på overtid.

To ganger hentet Newcastle inn Chelseas ledelse. Framtiden til manager Carlo Ancelotti er usikker. En troféløs sesong er ikke godt nok for den kravstore eieren Roman Abramovitsj.

– Jeg vet ikke hva som vil skje. Alle kan mene noe om jobben jeg har gjort, men det er opp til klubben å evaluere det. Om de mener jeg har gjort en god jobb, blir jeg. Ellers må jeg gå, sa Ancelotti.

  • Vi følger Chelsea: Siste nytt om klubben her

Branislav Ivanovic ga hjemmelaget en pangstart da han kjempet ballen inn etter en dødball, bare to minutter ut i oppgjøret på Stamford Bridge. Det var Fernando Torres som fikk stusset et hjørnespark inn i feltet, hvor en godt plassert Ivanovic ikke hadde store problemer.

Lynraskt svar

Jonás Gutiérrez utlignet for Newcastle bare minutter senere. Det var en noe heldig Gutiérrez som stakk frem bakdelen sin på et frispark fra Ryan Taylor. Ballen skiftet retning og Peter Cech var utspilt, uten sjanse til å stoppe prosjektilet på sin ferd inn i målet.

Om kampen startet forrykende, så ble resten av omgangen et eneste stort gjesp. Chelsea maktet ikke å holde tempoet oppe, og skapte, i likhet med Newcastle, lite resten av omgangen. Dette ble ikke godt mottatt av hjemmepublikumet, som buet laget av banen.

Stjerne-bytter

Pipekonserten fortsatte utover i den andre omgangen, frem til Carlo Ancelotti tok grep fra sidelinjen i det 64. minuttet. Chelsea-manageren foretok et trippel-bytte som sa sitt om kvaliteten på benken under dagens kamp. Inn kom Essien, Malouda og Drogba til stor applaus fra publikum.

Med byttene fikk Chelsea mer fart i angrep, men slet fortsatt med å sette Newcastle i fare for baklengsmål.

Newcastle fortsatte å kjempe heroisk, mot et Chelsea-lag som til tider virket svært umotivert, tiltross for at det stadig er spenning i kampen om sølvet.

Statistikksenter Premier League:

«Sølv-målet»

Men, ti minutter før slutt kom Chelsea igjennom. Nok engang kom scoringen på dødball, og denne gangen var det Alex som fikk æren av å plassere ballen i mål, etter å ha kriget seg frem i feltet.

Men så, to minutter på overtid svarte Newcastle. For fjerde gang kom målet på dødball. Nile Ranger raget høyest i feltet og stusset tilbake til Steven Taylor som plasserte ballen med hodet bak Cech.

Dermed er spenningen tilbake i sølv-kampen, hvor Arsenal nå er fire poeng bak, med en kamp mindre spilt. Arsenal møter Aston Villa senere søndag ettermiddag.

Les også

  1. Hangeland: - Har aldri scoret to i samme kamp

  2. Blemme for Arsenal

  3. Spurs festet grepet om femteplassen

  4. West Ham rykket ned

  5. Hangeland-dobbel

Les mer om

  1. Engelsk fotball