Fotball

Drillo om Mourinho-sammenligningen i britisk storavis: – La dem dumme seg ut

Fotballekspert, og tidligere Drillo-assistent, Lars Tjærnås mener de to spillestillene kan sammenlignes.

Britiske The Guardian mener José Mourinho spilte «Drillo-fotball» mot City. Foto: NTB Scanpix

 • Steffen Stenersen

– Uniteds måte å spille ballen fremover på var ekstraordinær, som noe tatt ut av læreboka til Wimbledon under Egil Olsen. De «tømte» midtbanen, og sendte lange pasninger mot de tre på topp.

Slik beskriver The Guardians Barney Ronay måten Manchester United spilte fotball på mot Manchester City søndag.

Den anerkjente journalisten og skribenten skriver at hjemmelaget på Old Trafford hadde 42 langpasninger den første timen, i kampen som Manchester City vant 2–1.

Statistikken viste en ballbesittelsesprosent på 65–35 fordel City. Ifølge statistikksentralen Who Scored, slo Manchester United 81 lange baller, av 343 pasninger totalt, med et gjennomsnittlig antall sammenhengende pasninger på kun tre.

Les også

Ståle Solbakken roper varsko om utviklingen i barnefotballen. Han frykter utbrente tenåringer.

– Uinteressant diskusjon

Når vi tar kontakt med Drillo selv for en kommentar, er han ikke veldig interessert i å gå inn i den diskusjonen.

– For en som er fotballfaglig interessert, forekommer en slik diskusjon for meg som usedvanlig uinteressant. La The Guardian dumme seg ut uten vår innblanding, skriver Egil Olsen i en tekstmelding.

José Mourinho og Manchester United gikk på en smell mot Manchester City og Pep Guardiola søndag. Foto: Reuters

Han skriver videre at han ikke har sett nok av Manchester United i år, til å kommentere deres spillestil.

«Drillo-fotballen» ble et begrep under landslagets gullår på 90-tallet. Egil Olsen brukte lagets ekstremferdigheter til lagets beste. Det var lite fokus på ballbesittelse, men det skulle gå hurtig fremover når laget vant ballen.

Drillo snakket til VG i fjor om tendensene man så rundt lag som Atlético og Leicester, begge lag som gikk vekk fra den ballbesittende spillestilen.

– Folk jeg har snakket med mener at Barcelona-syndromet er litt på retur. Fremdrift og gjennombrudd går nå på bekostning av pasninger. Det er spennende at tendensen er i ferd med å snu, sa Drillo i fjor.

Les også

Tjærnås’ dom etter trekningen: Disse tar seg videre i Champions League

– Går an å sammenligne

Lars Tjærnås kjenner Drillo, og stilen hans, bedre enn de fleste. Som assistenttrener i Wimbledon var han tett på laget som Ronay sammenligner Mourinho med.

Egil «Drillo» Olsen og Lars Tjærnås jobbet sammen i Wimbledon. Foto: Reuters

– Det går an å sammenligne med noe av det José Mourinho har gjort i toppkampene. Der har han spilt med ganske lav risiko for å miste ball i farlige områder, stor balanse i laget og ganske direkte mot etablert forsvar, mener Tjærnås.

– I andre kamper har de spilt annerledes, og det er jo en forskjell fra Drillo som stort sett hadde samme grunnprinsipper i bunn foran de aller fleste kamper.

Med tapet mot City søndag, er United 11 poeng bak i kampen om Premier League-tittelen. Onsdag er det Bournemouth, som ikke har vunnet på fire kamper, som kommer på besøk til Old Trafford.

Les også

Engelske aviser: City-spillerne kastet melk og flasker på Mourinho

Van Gaal: – Mourinho spiller kjedeligere enn meg

Der vil Manchester United-fansen kreve et helt annet spill enn det som ble vist søndag.

– Jeg mener Mourinho gjør det viktigste en manager skal gjøre – vinne kamper ofte. Dessuten scorer de relativt mange mål, og skaper mange sjanser. Så det er liten grunn til å klage høylytt, etter min mening, sier Tjærnås, som nylig ble presentert som Vålerengas nye speider.

Louis van Gaal har gått ut i The Telegraph og kalt Mourinhos spillestil for kjedelig, og den tidligere United-treneren har sagt at han heller ser Pep Guardiolas Manchester City spille.

– Hvis du spør meg hvordan jeg gjorde det i United, så vil jeg si at på mitt beste, og gitt de omstendighetene vi spilte under, så spilte vi en fotball som var ganske ok. Men det er ikke en type fotball som blir satt pris på i England. Ser du på United nå, så får ikke Mourinho kritikk, selv om han spiller mye kjedeligere fotball, sier nederlenderen.

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Har Mourinho mistet det? Dette taler for, og dette taler imot

 2. FOTBALL

  United-legende fnyser av van Gaals Solskjær-kommentar: – Det verste jeg noen gang har sett

 3. FOTBALL

  TV 2-ekspert slår full United-alarm: Tror Mourinho snart kan være ferdig

 4. FOTBALL

  TV 2-ekspert langer ut mot Mourinho: – Må slutte å skylde på alle andre

 5. FOTBALL

  Liverpool-legende om Mourinho: – Han må slutte å sutre

 6. FOTBALL

  Dette er Mourinhos krav til Manchester United-stjernen