Trønderske talenter vraket RBK – nå slår legenden alarm og ber om endringer

Bent Skammelsrud ser med stor bekymring på det lave antallet lokale spillere i RBK, og tror talenter kvier seg for å komme til klubben. Nå ber han styret se mot de danske mesterne.

– Veien til a-laget for et talent er blitt fryktelig lang. Jeg mener dette er et håpløst signal, og jeg tror talenter kvier seg for å komme til Rosenborg, sier Bent Skammelsrud. Han var sentral i klubbens storhetstid, og var også juniortrener i 2006. På bildet er Aslak Fonn Witry (Djurgården), Odin Holm (Vålerenga og Dennis Johnsen (Heerenveen).

Midtjylland har bestemt at 40 prosent av all spilletid i serien skal komme fra spillere med bakgrunn fra eget akademi. I 2018 var dette tallet i RBK på 7,6 prosent.

– Veien til a-laget for et talent er blitt fryktelig lang. Jeg mener dette er et håpløst signal, og jeg tror talenter kvier seg for å komme til Rosenborg. Selvsagt skal RBK ha ambisjoner, og jeg sier ikke at alle 18-åringer skal få sjansen i Europa. Men om ingen får en mulighet ... Det sender et tydelig signal tilbake til talentene, sier Skammelsrud til Adresseavisen.

Les hele saken med abonnement