Fotball

Hellands svar på festkritikken: - Forskning viser at to-tre øl er bra for restitusjonen

Rosenborg fikk kritikk på sosiale medier for å feste før en viktig kamp.

svp://31718?view=adressa
  • Adrian A. Aagesen

Lerkendal (adressa.no): Fansen har reagert etter Rosenborgs feiring på byen, fire dager før neste kamp. Helland mener det ikke har noe å si på prestasjonen.

— Det hadde vært like ille å sitte hjemme å stirre i veggen. Man skal feire etter et seriegull og ingen er bakfulle fire dager etter en fest, sier Pål André Helland til adressa.no.

Ifølge vingen, har laget hatt gode treningsdager før møtet med Lazio.

Pål André Helland ser til Jonas Svensson under Rosenborgs sure 0-2-tap for Lazio.

— Vi har hatt gode treninger og folk har vært påskrudd. Dessuten viser forskning at to-tre øl er bra for restitusjonen og det ble ikke noe mer enn det på søndag, fortsetter han.Helland mente at Rosenborg ikke leverte på maksnivå. Det var for stor strekk i laget og trønderne ble noen nummer for små i kampen mot Lazio.

— Dessverre var vi ikke på topp. Vi ble for små når kollektivet sviktet. Det må funke dersom vi skal slå slike lag, svarer Helland.

Les også

RBK-sjefen: - Vanskelig når de scorer på sine to første sjanser

— Helt i kjelleren

Han spilte 90 minutter for første gang på over én måned. Vingen hadde krampetendenser på slutten av hjemmetapet mot Lazio.

— Jeg var helt i kjelleren. Jeg har hatt tre uker med gåturer som en mosjonist. I det store bildet var det vel greit at jeg fikk en ordentlig utblåsning nå før viktige kamper. På slutten så det ut som jeg gikk i honning, sier Helland.

Vingen tar med seg lærdommen og mener de to neste kampene er viktige, selv med små sjanser for videre avansement.

— Det er viktig for oss å lære å spille fotball i 90 minutter mot slike lag. Vi kan ikke skru av, da blir vi straffet. I Norge slipper man unna, men ikke i europaligaen, fortsetter han.

Helland fikk seg en liten øreflik fra Lazios Keita.

— Jeg provoserte han ikke til å gjøre det. Det er vanlig å reise seg for å markere at han ikke burde sparket meg. Tipper han får en bot for unødvendig rødt kort, avslutter RBK-vingen.

Les også

Tafatt Rosenborg gikk på ny Europa-smell

svp://31718?view=adressa

Les mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK
  3. SS Lazio