Fotball

Forren returnerer til Molde

— Var det en klubb jeg hadde lyst tilbake til så var det Molde, sier Vegard Forren.

SAAMMEN IGJEN: Vegard Forren og Ole Gunnar Solskjær er gjenforent. Foto: Erik Birkeland

 • Lasse Tomren

Vegard Forren er tilbake i Molde med en permanent overgang fra Southampton i England. Midtstopperen har skrevet under en kontrakt med en varighet på tre og et halvt år.

— Stolt

— Vi er stolt og glad over å ha fått kjøpt Vegard tilbake igjen. Vi håper å få det samme som det Vegard klarte å prestere i Molde i sine to siste sesonger her. Han fortjente sjansen til å dra til Southampton, men det gikk ikke slik som de, vi og Vegard hadde håpet. Når vi da fikk sjansen til å hente Vegard tilbake slo vi til, med god hjelp fra eierne, sier Solskjær på en pressekonferanse på Aker stadion torsdag.

Spilleren selv ga også klar beskjed om at han var lykkelig over å være tilbake i Molde.

— Jeg er veldig glad for at jeg står her i dag, var det en klubb jeg hadde lyst tilbake til så var det Molde, sier Forren.

- Ville det selv

En overgang tilbake til Molde har vær på bordet tidligere denne sesongen, men for Forren selv var det da ikke aktuelt. Etter å ha fått klare signaler om at han ikke kunne forvente spilletid i Southampton tok han imidlertid kontakt med Solskjær.

— Nå var det Vegard som ville det selv, på grunn av signaler han hadde fått i Southampton. Jeg har hele tiden vært klar på at jeg har hatt lyst til å ha ham i Molde, men jeg følte at han skyldte seg selv å reise ut. Vi hadde avtale om å snakkes igjen rundt 1. august, da hadde han satt seg sjøl en slags frist for å se an situasjonen i Southampton. På grunn av signalene han fikk ønsket han å komme hit til Molde igjen, sier Solskjær og påpeker at Forren må gå ned i lønn for å få spille i Molde.

— Det viktigste for meg er at jeg får spille fotball, det er det jeg lever av. Jeg er veldig takknemlig for å få sjansen i Molde igjen og for å få spille under Solskjær igjen, sier Forren selv.

Sikter på landslaget

Forren har slitt med å få spilletid og han kommer nå fra ferietilværelsen i England. Det kan derfor ta tid før Forren er kampklar, selv tar han sikte på å spille seg inn på laget så fort som mulig.

— Jeg vil fortest mulig inn i spill. Jeg har trent i 4-5 uker nå og skal finne matchformen. Nå skal jeg jobbe knallhardt for å få Champions League-spill og komme meg inn på landslaget.

Samtidig gjenstår det også mye papirarbeid før Forren kan spille for Molde i eliteserien og Champions League-kvalifiseringen.

— Vi håper å ha Vegard klar til Sligo-kampen, sier Solskjær.

Vil fortsatt til utlandet

Selv om det ikke gikk som han selv hadde ønsket i Southampton er Forren klar på at drømmen om spill i utlandet ikke er knust.

- Blir du i Molde i tre år nå?

— Fotball er fotball. Jeg har vært åpen om at jeg har som mål om å få spille for en større klubb, den sjansen kommer når jeg har gjort meg fortjent til det, sier Forren.

Solskjær er klar på at han ikke vil hindre spillere som ønsker seg vekk fra klubben, men sier samtidig at han håper å ha Forren i troppen så lenge som mulig.

— Jeg håper det for Molde Fotballklubb sin del, men dersom han skulle gå til utlandet igjen senere har han nok da vært en suksess for Molde igjen og vunnet flere trofeer her.

- Gikk i pluss

Solskjær vil ikke røpe hvor mye klubben måtte ut med for å kjøpe Forren tilbake, heller ikke hvor mye Forren må gå ned i lønn når han nå kommer til Norge.

— Det kan jeg ikke røpe, men vi hadde ikke hentet ham tilbake om vi hadde måttet brekke nakken for å få det til. Vi har gått i pluss, sier Molde-manageren.

- Har dialog med Lillestrøm

I oppløpet til overgangsvinduet i sommer har Solskjær allerede hentet tre spillere utenom Vegard Forren: Tommy Høiland, Mats Møller Dæhli og Per Egil Flo. I tillegg er Molde og Lillestrøm nær en overgang for Fredrik Gulbrandsen.

— Vi har en dialog med Lillestrøm og jeg drev en innsalgskampanje da han var her. Nå skal han konsentrere seg om å spille for Lillestrøm og skal få lov til å bruke den tiden han trenger på å bestemme seg, sier Solskjær, som er klar på at han ønsker å se Gulbrandsen i Molde-drakta.

Samtidig utelukker ikke manageren at spillere kan være på veg ut av klubben. Aliou Coly har i mediene blitt knyttet til en låneavtale med Sandnes Ulf, men manageren tror ikke det er senegaleseren som forsvinner.

— Det virker som han er veldig "happy" i Molde.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Molde-klare Gulbrandsen: - Jeg trengte et miljøskifte

 2. FOTBALL

  Hevder Gulbrandsen valgte Molde foran RBK

 3. FOTBALL

  Forren: - Kan tenke meg å spille under Rekdal

 4. FOTBALL

  Derfor tror Forren at Moi vil lykkes i Premier League

 5. FOTBALL

  Forren kan spille mot Sligo

 6. FOTBALL

  Forren-retur til Molde?