Fotball

Rekdal: - Naturlig å se på meg om man vil vinne

<p>Kjetil Rekdal mener han er en naturlig kandidat for en klubb som trenger en ny trener med en sterk CV.</p>

Rekdal
  • Kristian Stenerud

Mandag ble det klart at Vålerenga-trener Martin Andresen er ferdig i klubben etter årets sesong. AaFK-trener Rekdal er en av kandidatene klubben vurderer, men han har ikke fått en henvendelse fra Vålerenga.

– Kan du bli Vålerengas neste trener?

– Da må jeg enten få sparken, bli kjøpt ut eller jeg og AaFK finner ut av vi skiller lag. Ledere skiftes ut på arbeidsplasser jevnt og trutt, men det skjer ikke før tidligst i 2014 ettersom jeg har kontrakt ut nest år, sier Rekdal som selv har beskrevet seg som Vålerenga-supporter.

  • Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Vil ikke evaluere Andresen

– Hva synes du om jobben Andresen har gjort i Vålerenga?

– Jeg vil ikke være med på en evaluering av det han har gjort. Det blir feil av meg å sitte i Ålesund og mene noe om det han har gjort i Oslo, sier han.

– Ser du for deg at du kan være en kandidat til jobben i Vålerenga?

– Nei, men jeg tenker at det er naturlig for en klubb som vil vinne titler å se på meg, som er en trener med en CV som viser at han har vunnet noe, sier Rekdal til Sunnmørsposten og legger til:

– Kanskje noen synes det skal være kjekt, trivelig og bedre lykke neste gang, mens andre forventer resultat hele tiden. Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg har begynt på bunn i alle klubbene jeg har trent, og alle er blitt soleklart bedre og har levert resultat jevnt og trutt, sier han ubeskjedent.

Cup – og seriegull

Rekdal trente selv Vålerenga fra 2001 til 2006. I den perioden skaffet han klubben både gull i serien og i cupen. Avtroppende trener Andresen beskriver livet som trener som å være med i en realityserie.

– Er det en av de mest krevende trenerjobbene i Norge?

– Det er kanskje den mest krevende ettersom det er så mye interesse både i og rundt klubben. Det er mye å forholde seg til i tillegg til at man skal trene fotballaget, sier han.

– Ulver

Rekdal og Per-Mathias Høgmo nevnes som to hete kandidater til jobben i hovedstadsklubben. Sunnmørsposten har prøvd å få en kommentar fra Klanens talsmann Christian Kjellsen, men han svarte ikke på våre henvendelser i går.

– Vi i klanen har ingenting å gjøre med ansettelsen av ny trener. Det eneste vi gjør er å klage når det går dårlig, og skryter når det går bra, uttalte han til TV2 i går.

– Jobben som trener for Vålerenga er ikke for sarte sjeler. Han må takle alle ulvene rundt seg.

– Ikke et tema for oss

Ifølge klubbdirektør Henrik Hoff har ikke AaFK mottatt en offisiell henvendelse på Kjetil Rekdal siden han kom til klubben.

–Normalt kommenterer jeg ikke sånne ting, men foreløpig så har vi ikke hørt noe fra andre klubber. Det er ikke et tema for oss så lenge vi ikke har hørt noe, sier Hoff til Sunnmørsposten.

– Har han en klausul i kontrakten som sier hva som skal til for å kjøpe han ut?

— IKKE ET TEMA: Henrik Hoff har ikke mottatt en henvendelse på Kjetil Rekdal fra Vålerenga. (Arkivfoto: Eskild Flydal)

Spekulasjoner

– Hva som er innholdet i hans kontrakt forblir mellom oss og han. Hvis det skulle dukke opp noe, så må vi eventuelt diskutere det, sier Hoff og legger til:

Hvis vi skulle bruke tid på alt som media spekulerer i hele tiden, hadde vi blitt gale .

AaFK har heller ikke fått en offisiell henvendelse på Rekdal siden han kom til klubben høsten 2008. – Vi kommer ikke til å kommentere denne saken noe mer, vi kommer heller ikke til å informere media om vi får en henvendelse på treneren vår, avslutter AaFKs klubbdirektør.

Les også

  1. Ronny Deila blir i Strømsgodset til 2015

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1393127121530
2Molde1282222111126
3Viking146442518722
4Strømsgodset136252021-120
5Sarpsborg 081261528181019
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien