Fotball

Hjem fra Afrika

<br></br><br></br><p>HamKams afrikanere er tilbake. Karekezi kom i går, Abiodun i dag.</p><br></br><br></br>

Fotball TippeligaenBriskeby Gressbane 09.07.08HamKam v Rosenborg BK 2-1Foto: Dagfinn Limoseth, DigitalsportOliver Karekezi , HamKam Foto: Dagfinn Limoseth - Digitalsport

  • Roger Synstad

HAMAR: Verken Olivier Karekezi eller Oluwasegun Abiodun trente i tåkehavet på Ottestadbanen i går formiddag. Karekezi var på veg hjem fra Rwanda. Abiodun var fortsatt i Nigeria.

Men trener Arne Erlandsen tok situasjonen med stor ro:

— Begge er på plass i god tid til Glimt-kampen søndag, men det er litt uheldig at de ikke trener med oss hele uka.

Olivier Karekezi har vært hjemme i Rwanda grunnet brorens begravelse. Meningen var at han skulle komme hjem og være på plass til trening i dag, men han tok et tidligere fly og trente i går ettermiddag.

Abiodun måtte helt til Nigeria for å hente nytt pass. Han skal være tilbake i Hamar i løpet av torsdagen og trener igjen i morgen.

«Andy» spilte mot Rosenborg søndag. Uten å imponere.

Toppscorer

Karekezi var god og scoret et mål mot Aalesund for halvannen uke siden. Han er HamKams toppscorer med fire mål og var savnet på Lerkendal, hvor HamKam i respekt for Karekezi og brorens død, spilte med sørgebånd.

Karekezi og Abiodun utgjorde en farlig spissduo mot Aalesund. Hvis begge er hundre prosent i orden, danner de nok spisspar mot Bodø/Glimt også.

I går vikarierte Leonardo og Marcus Pedersen. Slett ingen dårlige vikarer.

Brassen har hatt to kampers karantene siden kampen mot Strømsgodset og virker frisk og rask. Marcus Pedersen fikk et innhopp mot Rosenborg og klarte seg bra.

Tommy Øren var heller ikke på Ottestadbanen i går:

Senskade

— Han trener på Espern. Tommy plages med krampe på baksiden av låret. Han fikk et tilbakeslag i Trondheim, men var betydelig bedre i dag. Jeg tror han er klar til Glimt-kampen, sa fysioterapeut Hans Noet.

Fjerdemann som manglet på Ottestadbanen, var svensken Håkan Malmström, som har vært skadd nesten hele sesongen:

— Han plages med en senskade etter strekk, en type skade som i verste fall kan sitte i seks måneder. Håkan er kanskje ute for resten av sesongen. Vi skal nå ta en MR av ryggen hans. Da har vi gjort alt som kan gjøres for å få ham skadefri, sa Hans Noet.

Ingen oversikt

Marius Gullerud har også fått mye av sesongen ødelagt av forskjellige skader, men prøvde seg igjen i går:

- Det er den første treningen min på tre uker. Jeg føler nesten at jeg har hatt alle mulige skader i beina denne sesongen. Det er så mye, at jeg ikke har oversikt, sa «Gullis» og gliste.

Pål Strand var sjuk i helga og var ikke med til Trondheim. Han trente for fullt i går.

PS: Nytt fjes på gårsdagens HamKam-trening: Eidsvoll Turn-keeperen Harald Aksnes, som var med som en slags dekning for halvskadde Ivar Rønningen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien