Fotball

Stabæk snublet uten toppscoreren - nå kan RBK få ti poengs luke

Stabæk tapte hjemme mot Odd.

 • Daniel Røed-Johansen
  Kommentator, Aftenposten

Stabæk 1-2 Odd

Stabæk hadde fire seire på rad og seks kamper uten tap, men på Nadderud søndag landet Bob Bradleys mannskap på jorden igjen.

Oliver Occean og Odd ga Rosenborg en håndsrekning da de slo gulljagende Stabæk på bortebane.

Hjemmelaget var lenge bare en skygge av seg selv da Odd vant 2-1. Stabæk kviknet til med en sen sluttspurt, men greide aldri å sette inn utligningsmålet. Tapet gjør at Rosenborg med seier over Tromsø søndag kveld kan øke forspranget på toppen av tabellen til ti poeng og i praksis begrave Stabæks gullsjanser.Stabæks ubestridte toppscorer Adama Diomande var ikke kampklar etter smellen han pådro seg mot Sandefjord forrige serierunde, og savnet etter spissen var svært merkbart på Nadderud.

Tannløse Stabæk

Laget fremsto tannløse uten Diomande som oppspillspunkt. Muhamed Keita fikk sjansen på topp, men var ikke i nærheten av å fylle tomrommet etter landslagsuttatte Diomande.

— Stabæk har ikke så bred tropp. Vi har ikke så mange spisser med samme duellkraft og gjennombrudsshissige løp som Dio. Når han er borte blir det vanskelig. For meg blir det en helt annen rolle enn det jeg er vant til, sier Keita.

Stabæk slet med å bryte gjennom et Odd-lag som varierte mellom høyt og lavt press på intelligent vis. Hurtigtoget Ernest Asante dro seg tidlig i kampen forbi på høyresiden, men fant ingen i feltet og trusselen avtok.

I stedet gikk Odd opp i ledelsen allerede etter ti minutter, Olivier Occean fikk ballen tilbake inn i feltet etter et innlegg, og Chukwuma «Bentley» Akabueze hadde en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Ti minutter før pause økte Odd ledelsen. Yassine El Ghanassy dro klønete ned Espen Ruud, og dommeren pekte på straffemerket. Derfra var Occean sikkerheten selv.

Sent Stabæk-press

Odd hadde god kontroll på kampen og virket lite truet, men etter 65 minutter pådro Ardian Gashi seg sitt andre gule kort for dagen.

Mot ti mann la Stabæk et større press på gjestene fra Skien, og få minutter før slutt ga det uttelling. Luc Kassi fikk kjempet inn reduseringen etter en corner.

De siste minuttene var det et stormløp mot Odd-målet. Asante headet mot mål. Fra tribunen kunne det se ut som Occean stoppet forsøket med hånden eller at ballen traff stolpen, men dommeren vinket uansett spillet videre. Stabæk-fansen var i harnisk over avgjørelsen, og skjellsordene flagret etter kampslutt.

— Jeg synes den så litt rar ut, men jeg så det kanskje ikke godt nok. Det minnet om et eller annet ureglementert, sier Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg.

— Det var ikke hands, den traff stolpen, sa Oliver Occeanselv etter kampen.

Dermed ble det ingen reprise av Stabæks utrolige snuoperasjon mot Lillestrøm fra to uker tilbake.

Les også

 1. TV 2: Stabæk har mottatt bud på Diomande

 2. Ingebrigtsen: - Vi så ikke på hva som var gjort før

 3. Åpenhjertig Marit Breivik: - Erkjennelsen i RBK var fraværende

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Stabæk Fotball
 3. Odds BK