Fotball

Slik tror de tidligere Premier League-kjempene tittelkampen ender

Ved halvspilt serie er det dødt løp mellom Chelsea og Manchester City. Erland Johnsen og Alf-Inge Håland har spilt for klubbene som nå kjemper om seriegull.

HVEM VINNER? Erland Johnsen og Alf-Inge Håland spilte for henholdsvis Chelsea og Manchester City. Nå ligger deres tidligere klubber helt jevnt i kampen om tittelen i England.
  • NTB
  • Sebastian Winum Storvik

Vi er litt over halvveis i Premier League, og to av fjorårets tittelkjempere ligger nå med like mange poeng (46) og helt identisk målforskjell (44-19) før helgen.

Tidligere Chelsea-spiller Erland Johnsen har stor tro på gamleklubben.

— Jeg tror selvfølgelig på Chelsea i år. Sett bort i fra perioden nå i julen, har Chelsea sluppet inn færre mål, så jeg tror nok vi vinner på at vi er et mer gjerrig lag, mener Johnsen.

Chelsea møter Newcastle til helgen, laget de fikk sitt første tap i Premier League for denne sesongen.

— Det blir en tøff kamp mot Newcastle, et lag med ny trener, men vi slår de denne gangen, sier Johnsen.

Les også

Tidligere dommersjef refser Premier League-dommerne

Innbyrdes oppgjør blir avgjørende

Tidligere City-spiller Alf-Inge Håland både håper og tror på seier i år.

— City har bare blitt bedre og bedre utover sesongen, i tillegg har de bevist at de klarer seg godt uten sentrale nøkkelspillere, sier Håland.

Håland mener Manchester United også har imponert i det siste, men at kampen står mellom Chelsea og City.

— Det eneste som kan stoppe City er hvis vi plutselig får en formsperre, mener Håland.

Håland påpeker også at innbyrdes oppgjør i slutten av måneden blir helt avgjørende.

I helgen har Chelsea hjemmekamp mot Newcastle, og Manchester City møter Everton på bortebane. Chelsea spiller mot Manchester City på Stamford Bridge lørdag 31. januar.

- Kun dommeren kan stoppe Chelsea

Nestleder i Chelseas norske supporterklubb, Jarl Håvard Holen, mener Chelsea vinner Premier League i år fordi Chelsea har det mest komplette laget.

— Vi har et komplett lag som motiveres av Mourinho, det eneste som kan gå i mot oss i år er dommeren, sier Holen og humrer.

Han påpeker også at Chelsea i enkelte bortekamper kan få problemer mot antatt svakere motstand. Disse lagene kjemper ofte ekstra hardt når de møter lag som Chelsea. På hjemmebane er har derimot Chelsea vist seg solide.

Holen mener derimot at Chelsea har en fordel i det at de skal møte få storlag på bortebane dette halvåret, i motsetning til City.

— Chelsea har i tillegg vært heldig med få skader i år, og med mindre nøkkelspillere som Fabregas eller Hazard blir ute lenge, tror jeg Chelsea vinner Premier League, sier Holen.

Håper Elfenbenskysten ryker

Pressekontakt i Manchester Citys supporterklubb, Ole Fuglestad, tror de tar seriegullet så lenge Agüero holder seg skadefri.

Sergio Agüero forlot banen i tårer da City møtte Everton i starten av desember.

— Nå er det veldig god harmoni i laget, og hvis Agüero kommer tilbake er det ikke mye som kan stoppe Manchester City, sier Fuglestad til Aftenbladet.En annen spiller Fuglestad skulle sett tilbake på laget er midtbanegiganten Yaya Touré, som for tiden spiller i afrikamesterskapet for Elfenbenskysten.

— Jeg var nok ikke alene om å håpe på at Elfenbenskysten røk ut av kvalifiseringen, dessverre gikk de videre. Nå håper jeg fortsatt på at Elfenbenskysten ryker ut så fort som mulig, slik at vi får spilleren vår tilbake til England, sier Fuglestad.

Nå er det veldig god harmoni i laget, og hvis Agüero kommer tilbake er det ikke mye som kan stoppe Manchester City.

Manchester City skal spille mot Everton borte til helgen, men Fuglestad er ikke på langt nær overbevist om seier.

— Det må være 100 år siden Manchester City slo Everton to ganger på Goodison park under samme sesong, så seier i helgen tør jeg nesten ikke håpe på engang. På en annen side har ikke Everton gjort det så sterkt i år, sier Fuglestad.

City på spissjakt

Manchester City har vist en skremmende styrke i Premier League den siste tiden, men det er ikke nok for manager Manuel Pellegrini.

Den regjerende ligamesteren, som har brukt den siste måneden til å tette luka til Chelsea på tabelltoppen, skal i løpet av januar blir enda sterkere offensivt.

– Vi trenger enda en spiss, og vi skal finne ut hvilken spiller det er best at vi henter, sa Manuel Pellegrini da han møtte pressen fredag.

Skadetrøbbel

Chileneren har hatt store problemer i angrepsrekka den siste tiden, med både Sergio Agüero, Edin Dzeko og Stevan Jovetic ute med skade. I trioens fravær har midtbanespiller James Milner vikariert på topp.

Den siste tiden har britiske medier spekulert i at Swansea-spiss Wilfried Bony skal være på vei til den lyseblå delen av Manchester. Ivorianeren, som i øyeblikket representerer hjemlandet i afrikamesterskapet, har ikke avvist at et klubbskifte kan være aktuelt.

Manuel Pellegrini holder imidlertid kortene tett til brystet. Han nøyer seg med å fastslå at City hele tiden har hatt en plan om å erstatte Álvaro Negredo i januarvinduet. Sistnevnte ble solgt til Valencia i fjor høst.

– Vi skal finne en erstatter for Álvaro Negredo, den beslutningen tok vi i det øyeblikket han skilte lag med oss, sier chileneren.

Agüero tilbake

Pellegrini kan for øvrig glede seg over at både Sergio Agüero og Edin Dzeko er meldt klare til lørdagens bortekamp mot Everton. Den kampen spiller trolig også kaptein Vincent Kompany, som også har slitt med skade den siste tiden.

Minuset sett med City-øyne er at midtbanestjernen Yaya Touré må unnværes i de kommende kampene. Han er i likhet med Bony tatt ut i Elfenbenskystens tropp til afrikamesterskapet.

  1. Les også

    Lukaku berget omkamp på overtid

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Manchester City