Fotball

Keeperlegende overtar Brugge

Den belgiske eliteserieklubben Brugge mener den er i trygge hender med ansettelsen av Michel Preud'homme som ny hovedtrener.

Michel Preud'homme har både spiller- og trenererfaring med seg når han blir trener i Brugge. Foto: Bas Czerwinsk - AP

  • NTB

Den 54-årige ekskeeperen ble fredag ansatt på en treårskontrakt, skriver Tom Høglis klubb på sitt nettsted. Preud'homme kommer fra trenerjobben i saudiarabiske Al-Shabab.

— Jeg ser fram til å starte å jobbe i Club Brugge, der en stor utfordring venter meg. Jeg har tenkt en stund på å vende hjem til Belgia for å være nærmere barna mine og familien. Brugge kontaktet meg allerede for to år siden, og det gjorde det lettere for oss å komme til enighet i dag, sier Preud'homme til clubbrugge.be.

Henrykt klubb

For de fleste huskes belgieren best for sin uortodokse keeperstil. Han ble kåret til turneringens beste keeper under USA-VM i 1994. Preud'homme har tidligere vært hovedtrener i Standard Liège ved to anledninger og har også ledet Gent i den belgiske eliteserien.

— Vi er henrykt over at Michel har valgt Club Brugge. Han har tidligere vist at han kan ha suksess på toppnivå. Vi er trygge på at han utvilsomt vil gjøre det samme her, sier Brugges sportsdirektør Arnar Grétarsson.

Storkamp i helgen

Preud'homme avslørte at han må gå ned i lønn for å vende hjem til belgisk fotball.

— Det er ingen skam å innrømme at det er sportslige og personlige grunner til at jeg skriver under for Brugge. Økonomisk kan ikke klubben sammenlignes med Al-Shabab.

Treneren la til at han håper å være til stede i helgens storkamp mot Anderlecht på hjemmebane.

Tom Høgli spiller til daglig på høyrebacken i Brugge.

(©NTB)

Les mer om

  1. Brugge