Bekrefter VIF-bud på Søderlund

<p>— Lettere å bli sett der, sier spissen til Haugesunds Avis.</p>

28.04.2012Tippeligaen 2012Viking FK v Haugesund, Viking Stadion, Stavanger.Foto. Simon Rogers, Digital Sport.Viking.Haugesund. Alexander Søderlund.
  • Andreas Meier Eide
HAUGESUND 20120401. Eliteserien i fotball 2012, Haugesund - Brann. Haugesunds Nikola Djurdjic jubler etter sin 2-1 scoring i eliteseriekampen mellom Haugesund og Brann på Haugesund Stadion lørdag. Resultatet ble 2-1.Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Vålerenga har lagt inn bud Haugesunds storscorer Alexander Søderlund. Fredag kveld skal en sentral kilde i Oslo-klubben ha bekreftet budet overfor Haugesunds Avis.

Verken Søderlund selv eller Haugesund-sportssjef Asbjørn Helgeland vil imidlertid bekrefte budet.

– Vålerenga er en stor klubb i Norge, og det er nok lettere å bli sett der, sier Søderlund til lokalavisen.

På spissjakt

Tidligere fredag kveld meldte også NRK at Vålerenga har lagt inn bud på 24-åringen — som står oppført med ni scoringer så langt i årets eliteserie.

Senere fredag kveld meldte imidlertid NRK-sporten at budet skal ha blitt avvist av Haugesund - men ingenting er altså offisielt bekreftet av noen av partene ennå.

Det har lenge vært kjent at Martin Andresen jakter forsterkninger i angrepsrekkene, etter at Håvard Nielsen forsvant til østerrikske Red Bull Salzburg for 25 millioner kroner tidligere i sommer. Oslo-klubben har også mistet leiesoldaten Marcus Pedersen, som nå er tilbake i nederlandske Vitesse Arnheim - etter åtte mål på 15 kamper for hovedstadsklubben.

Vil også hente Djurdjic

Vålerenga skal også ha vist interesse for Søderlunds spissmakker, Nikola Djurdjic - som er til salgs. Interessen er imidlertid ikke gjensidig. Oslo-klubben frister ikke for den 26 år gamle serberen, i følge Haugesunds Avis.

– Vålerenga er ikke interessant nå. Jeg ser også på Haugesund som et bedre lag enn Vålerenga, uttalte spissen til lokalavisen tidligere i sommer.

I vinter hadde imidlertid pipa en annen låt.

– Det er vanskelig å kommentere rykter, men jeg tror 95 prosent av spillere i Norge ville spilt for Vålerenga hvis de fikk sjansen. Det er et bedre utstillingsvindu og Vålerenga har vist at de er flinke til å selge spillere til utlandet, sa Djurdjic til Haugesunds Avis i februar.

Det har i lang tid vært klart at serberen kan glippe for Haugesund, som for øyeblikket innehar fjerdeplassen i Tippeligaen og møter Hødd til kvartfinale i cupen 18. august.

Djurdjic har også vært linket til storklubben Røde Stjerne i hjemlandet.

- Forstår interessen

Spissparet Djurdjic/Sødelund står bokført med 19 scoringer så langt i årets Tippeliga-sesong, og sportssjef Asbjørn Helgeland har forståelse for interessen fra andre klubber.

– Det er en del av fotballen, og noe av prisen vi må betale. Spillere som gjør suksess blir ettertraktet hos større klubber. Sånn er det bare, sier Helgeland til NRK.

PS: Alexander Søderlund er også med i landslagstroppen som møter Hellas til privatkamp på Ullevaal Stadion, onsdag 15. august.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk