Fotball

Premier League ikke på TV2

<p>TV 2 er ute av budkampen om rettighetene til engelsk fotball. Forsøket på å samle en skandinavisk allianse bestående av TV 2, svensk TV4 og dansk TV2 førte aldri frem.</p>

FotballEngland Foto: BPI/DigitalsportNORWAY ONLYTraining - Manchester United31st October, 2006Ole Gunnar Solskjær of Manchester United warms up during the training session
  • 100% Sport

Kampen om rettighetene for de neste tre årene med Premier League kommer til å spilles uten TV 2 Gruppen og TV 2-sjef Kåre Valebrokk på banen. Sportssjef Bjørn Taalesen i TV 2 bekrefter at mediekonsernet ikke har lagt inn noe bud på den engelske fotballen, og dermed ryker konsernet som var med på å betale en milliard kroner for rettighetene til den norske toppfotballen, ut før kampen i det hele tatt har begynt.

— Jeg kan bekrefte at vi ikke har lagt inn bud. Forsøket med å få til en skandinavisk løsning lyktes ikke, sier sportssjefen til Kampanje.

Allianse

Håpet lå i å samle en allianse bestående av TV 2, svenske TV4 og dansk TV2 for på den måten komme opp med et slagkraftig skandinavisk alternativ. En rettighet av Premier Leagues størrelse gjøres det ikke opp om i ett og ett marked.

Nå kommer kampen til å utspille seg uten de kommersielle allmennkanalene, og det kan kanskje TV 2-sjef Kåre Valebrokk og Bjørn Taalesen være glad for når en ser på de svimlende summene Premier League høyst sannsynlig kommer til å gå for.

Sist gang Premier League ble solgt i mars 2004 endte prisen på 650 millioner kroner. Britiske kjennere av rettighetsmarkedet som Kampanje har vært i kontakt med mener en prisøkning på 50 prosent kan være innen rekkevidde i Norden.

Mange om beinet

Det vil i så fall si at prisen på rettighetene fort kan nærme seg en 800-900 millioner kroner, og kanskje så mye som en milliard kroner hvis det er mange nok interesserte.

Det er uansett mye som tyder på at det er nok av kjøpere til denne rettighetspakken. Telenor og Canal+ har allerede bekreftet at de slår sine pjalter sammen i et forsøk på å forsvare rettighetene for de neste tre årene. Samtidig tegner de to en eksklusiv distribusjonsavtale seg i mellom for formidling av betal-tv-kanalene til Canal+ på satellitt. På den andre siden ser det svenske mediekonsernet Modern Times Group og deres tv-plattform Viasat også verdien av å overta rettighetene til den engelske fotballen for å styrke sin satellitt-tv-plattform i kampen om betal-tv-kundene.

Kampanje kjenner også til at internasjonale rettighetsselskap har lagt inn bud på Premier League-rettighetene.

Les mer om

  1. Engelsk fotball