Fotball

Tre magiske minutter kan ha reddet Liverpool-sesongen

Liverpool var i kjempetrøbbel. Så tryllet lagets brasilianske stjernespillere.

Roberto Firmino (t.v.) og Philippe Coutinho feirer førstnevntes matchvinnerscoring mot Stoke. Foto: Darren Staples / X01095

 • Sindre Trygsland

Stoke – Liverpool 1–2

Liverpool var revansjelystne etter å ha kastet bort to poeng mot Bournemouth i midtuken. En kamp der Joshua King stilnet Anfield med sin scoring tre minutter før slutt.

Mot Stoke så det lenge ut til å gå mot en ny smell. Med tap mot Stoke ville en plass blant de fire beste og Champions League-spill neste sesong se tøft ut. Klubben er slått ut av alle turneringer, og en plass i den gjeveste turneringen er alt Jürgen Klopps menn har å spille for.

Men så dukket de to brasilianske innbytterne Philippe Coutinho og Roberto Firmino opp. Med hver sin scoring i løpet av 126 sekunder sørget stjernene for Liverpool-jubel, fornyet håp og klubbens første borteseier siden de slo Everton i desember.

Les også

Stjernen måtte ut med skade: – Kan være avgjørende for Liverpool

– To brasilianere og en magisk keeper

– Vi gjorde jobben, og det føles godt. Fint vær, 63 poeng og jeg kunne ikke hatt det bedre. Nå har vi en lang uke med fri. Man må vinne kamper som dette, sier Liverpool-trener Jürgen Klopp til BBC.

2–1-scoringen til Firmino var av det vakre slaget. Han ble spilt gjennom, og fra drøyt 16-meter banket han ballen i en vakker bue og i Stoke-nettet.

– I dag var det to brasilianere og en magisk belgisk keeper som sørget for tre poeng og seier for Jürgen Klopp og Liverpool, var TV 2-kommentator Kasper Wikestads oppsummering.

Han sikter til Coutinho, Firmino og Simon Mignolet, som vartet opp med flere klasseredninger for gjestene.

– Den andre redningen hans var spektakulær, men begge er gode. Den andre redningen var genial og jeg er veldig glad på hans vegne. Han reddet oss i dag, sier Klopp.

Her gjør Simon Mignolet en kjemperedning i sluttminuttene og sørger for tre poeng til gjestene. Foto: Carl Recine / X01095

Liverpool klarte å ri inn tre poeng, og fulgte dermed opp Tottenham som vant 4–0 tidligere på dagen. I skrivende stund ligger de røde på tredje plass, ni poeng foran Arsenal på femteplass. London-laget har tre kamper til gode.

Les også

Tottenham setter press på Chelsea med storseier over Watford

Unggutter fikk tillit fra start

Liverpool stilte med et meget reservepreget lag. Philippe Coutinho, Roberto Firmino og Daniel Sturridge var henvist til benken, mens Jürgen Klopp måtte klare seg blant andre Jordan Henderson, Adam Lallana og Sadio Mané som er ute med skader.

Fra start fikk ungguttene Ben Woodburn og Trent Alexander-Arnold, i en uvanlig 3–5–2-formasjon fra gjestene.

Jürgen Klopp valgte å starte med unggutten Ben Woodburn mot Stoke. Foto: Carl Recine / X01095

Det ga ikke uttelling. Stoke var det førende laget. Liverpool skapte nesten ingenting. Kampens første mål kom like før pause. Og det var mannen som elsker å score mot Liverpool som fikk nettsus.

Jonathan Walters har scoret syv ganger mot de røde, og i det 44. minuttet stanget han vertene i ledelsen etter et flott forarbeid av Xherdan Shaqiri.

Jonathan Walters sendte Stoke i ledelsen like før pause, men det holdt ikke til poeng for hjemmelaget. Foto: Darren Staples / X01095

Les også

Nå lukter King på Solskjærs norske Premier League-rekord: – Han er i ferd med å øke statusen sin enormt

Byttet inn stjernene – og fikk uttelling

Liverpool tok umiddelbart grep i pausen. Inn kom Philippe Coutinho og Roberto Firmino. Ut gikk ungguttene Woodburn og Alexander-Arnold.

Og med de brasilianske stjernene på banen viste gjestene seg fra en helt annen side. Liverpool kjørte kampen, og til slutt var det stjernene som skulle snu sorg til glede for gjestene.

Les også

Klopp om Joshua Kings scoring: – Jeg måtte nesten kaste opp

Først var det Coutinho som feiet inn utligningen fra innenfor 16-meteren. Bare minutter senere vartet landsmann Firmino opp med en vakkert 2–1-scoring.

Brasilianeren ble spilt fri, og fra drøye 16 meter feiet han ballen i nettmaskene. Skuddet gikk i vakker bue over Stoke-keeperen.

Stoke kunne utlignet, men Liverpool-keeper Simon Mignolet vartet opp med en ekstremt god og viktig redning i sluttminuttene. Dermed ble det tre viktig poeng for gjestene.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38275683325186
2Manchester United382111673442974
3Liverpool38209968422669
4Chelsea381910958362267
5Leicester City382061268501866
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Liverpool FC
 2. Stoke City FC
 3. Premier League
 4. Jürgen Klopp
 5. Daniel Sturridge
 6. Joshua King